Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvořák odmietol pozvánku do Moskvy

Tréner českej hokejovej reprezentácie Alois Hadamczik má počas tohto týždňa k dispozícii už všetky isté posily zo zámorskej NHL pre svetový šampionát v Moskve. Ako posledný pribudol do tímu Zbyněk Michálek z Phoenixu. ROZŠÍRENÉ O ĎALŠIE ZAUJÍMAVOSTI

18.04.2007 13:43
debata

Ospravedlnil sa Radek Dvořák zo St. Louis, ktorý sa o záujme reprezentačného kouča dozvedel neskoro. "Neriešim to, je to jeho rozhodnutie. Jeho agent najskôr hovoril, že Dvořák príde. Ten sa potom rozhodol, že nie. Nebudem sa k tomu bližšie vyjadrovať,“ poznamenal pre server hokej.cz tréner Česka Alois Hadamczik.

Ten už pri mužstve privítal deväť hokejistov z NHL. Okrem Michálka má k dispozícii aj Davida Výborného a Rostislava Kleslu z Columbusu, Ladislava Šmída z Edmontonu, Petra Čajánka zo St. Louis, Tomáša Plekanca z Montrealu, Petra Tenkráta z Bostonu, Jiřího Novotného z Washingtonu a Rostislava Olesza z Floridy.

Tenkrát s Novotným nastúpili aj minulý piatok proti Slovensku. Česi pozorne sledujú vývoj v bojoch o Stanleyho pohár, z vyradených mužstiev by chceli získať ďalšie posily. "Martina Škoulu z Minnesoty by sme v každom prípade chceli. Počas cez do USA som hovoril s Kubou a Prospalom, vo Vancouveri hrajú Krajíček s Bulisom, v Calgary je Hamrlík, aj keď s ním som zatiaľ nehovoril,“ vypočítavá pre hokej.cz Hadamczik.

Českou jednotkou na šampionáte bude Roman Čechmánek, do Moskvy pocestujú aj Marek Pinc a Adam Svoboda. Čechov počas tohto týždňa čakajú dva zápasy s Fínskom o konečné 3. miesto v Euro Hockey Tour.

**====== Lotyši volajú do Moskvy aj Ivanansa ======

**

Vedenie lotyšskej hokejovej reprezentácie robí všetko pre to, aby získalo do tímu pre svetový šampionát v Moskve útočníka Los Angeles Rajtisa Ivanansa. Prezident Lotyšskej hokejovej federácie Kirovsa Lipmans dokonca 27-ročnému krídelníkovi napísal list, v ktorom ho požiadal, aby do Moskvy priletel aspoň na druhú fázu šampionátu. Lotyši chcú zvýšiť kvalitu svojho tímu. V Moskve nastúpia na prvý zápas 28. apríla, Ivanansa čaká o dva dni neskôr rozhovor s americkými imigračnými úradníkmi ohľadom pridelenia zelenej karty. Odložiť sa tento pohovor nedá, Ivanans sa preto vzdal účasti na šampionáte. Lotyši preto hokejistovi navrhujú, aby do Moskvy priletel 1. mája, keďže miesto v kádri by mal isté, a odohral by druhú fázu šampionátu.

**====== Švajčiari už aj s Aebischerom a Streitom ======

**

Tréner hokejistov Švajčiarska Ralph Krueger môže pre svetový šampionát v Moskve počítať aj s duom z Montreal Canadiens Davidom Aebischerom a Markom Streitom. Obaja sa už zapojili do prípravného kempu reprezentácie a vo štvrtok by mohli proti Nemecku odohrať aj prvý prípravný zápas. Streit má za sebou najvydarenejšiu sezónu v kariére. Vyškolený obranca sa nechal prerobiť na útočníka a v prvej formácii Canadiens nastupoval vedľa Saka Koiva. „Ak by mi niekto pred sezónou povedal, že budem hrať v jednom útoku s Koivom, považoval by som ho za blázna,“ povedal Streit, ktorý v 76 stretnutiach aktuálneho ročníka v tíme Habs nazberal 36 bodov (10+26). Aebischer sa po vlaňajšom trejde z Colorada do Montrealu nestal v tíme Canadiens jednotkou, najskôr ho z ľadu vytlačil Francúz Cristobal Huet a v závere sezóny zasa Slovák Jaroslav Halák.

**====== Backes devätnástym menom na súpiske USA ======

**

Na americkú súpisku pre hokejové majstrovstvá sveta v Moskve, ktoré sa začínajú 27. apríla, pribudlo devätnáste meno. Vedenie tímu nominovalo na šampionát útočníka Davida Backesa. Dvadsaťdvaročný krídelník nastupoval v tejto sezóne striedavo v prvom mužstve St. Louis a na farme v Peorii. Backes bol s 23 bodmi (10+13) v 49 stretnutiach najproduktívnejším nováčikom St. Louis. Američanov čaká na budúci týždeň v Štokholme prípravný zápas so Švédskom, 27. apríla začínajú šampionát stretnutím s Rakúskom. V základnej B-skupine v Mytišči sa ešte stretnú s Bieloruskom a Českom.

debata chyba