Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Budajovi odriekol účasť na MS i Lašák

Cez víkend vyvrcholili finálové zápasy českej a švédskej najvyššej súťaže, v ktorých hralo aj viacero slovenský hokejistov - adeptov na miesto v záverečnej príprave na majstrovstvá sveta do Ruska.

15.04.2007 22:31
debata

Tréner Július Šupler oslovil cez víkend slovenských hokejistov a tí by mu mali dať čo najskôr vedieť, ako sa rozhodli. Už teraz je však isté, že v Moskve bude v slovenskom drese chýbať brankár Ján Lašák. „Jano má pretrvávajúce problémy s chrbticou. Potrebuje sa doliečiť a preto sa poďakoval za pozvánku do reprezentácie. Vážil si pozvánku a v budúcnosti neodmieta reprezentovať Slovensko. Už v budúcej sezóne by chcel všetkým fanúšikom dokázať, že stojí o miesto v slovenskej bránke. A to je pre mňa pozitívne,“ povedal reprezentačný tréner Šupler pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Ďalším z oslovených slovenských brankárov je čerstvý švédsky vicemajster Rastislav Staňa. „Rasťa som oslovil s pozvánkou do reprezentácie a dohodli sme sa, že v pondelok o 15.00 h mu zavolám. Tiež má drobné zdravotné problémy, takže si nechal krátky čas na rozmyslenie,“ informoval skúsený lodivod. Majster Švédska v drese MoDo Karol Križan by mal na Slovensko priletieť v najbližších dňoch a zapojiť sa do prípravy s ostatnými reprezentantmi.

Už v pondelok sa slovenskému trénerovi bude na zraze v Trenčíne hlásiť aktuálny majster Česka – obranca Sparty Praha Richard Stehlík, ďalší z finalistov českej ligy oznámia svoje rozhodnutie o účasti v záverečnej príprave v pondelok. Keďže sa v niektorých slovenských médiách objavili nepresné informácie ohľadom neúčasti Rastislava Pavlikovského v záverečnej príprave, rozhodol sa slovenský kormidelník situáciu vysvetliť. „Informácie o tom, že sme odstavili Rasťa Pavlikovského z národného tímu, sú vymyslené. Rasťo sa po skončení sezóny vo Švajčiarsku podrobil artroskopickej operácii ramena, pri ktorej bol vykonaný zásah do kĺbových častí organizmu. Hoci je funkčne jeho končatina v poriadku a s rukou môže hýbať, proces liečenia je dlhodobý a v súčasnej dobe nemôže rameno maximálne zaťažovať. Po konzultácii s hráčom a lekárom slovenskej reprezentácie Dalimírom Jančovičom sme prišli k záveru, že tohtoročná sezóna je pre Rasťa už uzavretá. Len pre jeho zdravotný stav, pre nič iné,“ vysvetlil Július Šupler.

Nominácia hokejistov Slovenska na tretí tréningový kemp v Trenčíne:

  • Brankári: Jaroslav Halák (Montreal Canadiens/NHL), Miroslav Hála (Dukla Trenčín), Branislav Konrád (HK Dynamax Nitra), Peter Ševela (MHC Martin)
  • Obrancovia: Milan Jurčina (Washington Capitals/NHL), Tomáš Starosta (Nižnekamsk/Rus.), Ladislav Čierny (HKm Zvolen), Dušan Milo (Krefeld/Nem.), Dominik Graňák (Slavia Praha/ČR), Ivan Švarný (HK Dynamax Nitra), Marcel Šterbák (HC Košice), Peter Podhradský (Frankfurt/Nem.), Martin Štrbák (CSKA Moskva/Rus.), Richard Stehlík (Sparta Praha/ČR)
  • Útočníci: Radovan Somík (Čerepovec/Rus.), Miroslav Kováčik (Novosibirsk/Rus.), Tomáš Surový (Lulea/Švéd.), Richard Kapuš (Novokuzneck/Rus.), František Skladaný (Karlove Vary/ČR), Martin Cibák (Frölunda/Švéd.), René Školiak (HK 36 Skalica), Andrej Kmeč (HK Dynamax Nitra), Michal Hudec (České Budějovice/ČR), Roman Kukumberg, Marek Uram (obaja HC Slovan Bratislava), Tibor Melichárek (HK Dukla Trenčín), Ivan Čiernik (Kolín/Nem.), Juraj Štefanka (Třinec/ČR), Andrej Podkonický (Liberec/ČR)

Hráči, ktorí vypadli z prípravy a budú na MS chýbať:

Zámorie: Peter Bondra, Michal Handzuš, Peter Budaj, Marek Svatoš, Juraj Kolník, Vladimír Országh, Jozef Stümpel, Ľubomír Višňovský, Branislav Mezei
Európa: Roman Tomas, Martin Kuľha, René Vydarený, Vladimír Dravecký, Rudolf Huna, Rastislav Pavlikovský, Ľubomír Bartečko, Róbert Petrovický, Ján Lašák

debata chyba