Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenskú obranu vystužia dve veže

Spolu majú štyri metre. Obaja vysokí slovenskí obrancovia chvíľu zarezávali v tejto sezóne v Bostone. Potom sa ich cesty rozišli, no v najbližších dňoch sa opäť spoja. V slovenskej reprezentácii.

13.04.2007 07:17
debata

Milan Jurčina (195 cm), 23-ročný odchovanec liptovskej hokejovej liahne, už korčuľuje v Šuplerovej partii, 30-ročný Zdeno Chára (205 cm) sa k nej pripojí pravdepodobne na budúci týždeň.

Najvyšší hokejista v NHL si po skončení základnej časti vzal krátky čas na rozmyslenie – a v stredu večer kapitán Bostonu potvrdil trénerovi Júliusovi Šuplerovi, že sa zapojí do prípravy na majstrovstvá sveta. Potešil tak nielen hokejových priaznivcov na Slovensku, ale aj organizátorov moskovského šampionátu. Dres Slovenska oblečie jedna z veľkých hviezd svetového hokeja.

„So Zdenom sme mali v stredu večer dlhší rozhovor. Prebrali sme spolu všetky náležitosti jeho štartu na majstrovstvách sveta. Vysoko si vážim jeho rozhodnutie. Dohodli sme sa, že po príchode na Slovensko sa mi ozve, predpokladám, že v priebehu budúceho týždňa by sa mohol zapojiť do prípravy,“ zvestoval príjemnú správu tréner Július Šupler.

Pre Cháru bude moskovský svetový šampionát už v poradí šiestym (predtým 1999, 2000, 2001, 2004, 2005). Z Petrohradu 2000 má striebro, o rok v Nemecku bol kapitánom slovenskej reprezentácie. „Nechcel sa unáhliť, o štarte na majstrovstvách sveta sa radil aj so mnou. Môj názor však veľmi dobre poznal. Povedal som mu, že ak je zdravotne v poriadku, tak nech si sezónu predĺži. Viedol som ho k tomu, že reprezentovať vlasť je najvyššia česť,“ konštatoval Chára senior, niekdajší tréner slovenskej reprezentácie v zápasení.

„Má za sebou azda najťažšiu sezónu v zámorí. Mrzelo ho, že Boston nedoviedol do play off, bol aj dosť unavený, no rozhodol sa dobre. A keď prikývol, šetriť sa nebude,“ tešil sa otec zo synovho rozhodnutia.

Slovenskú obranu tak môžu v Moskve vystužiť dve veže – ako dôležité figúry v zákopovej línii.

debata chyba