Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Surový: Času je málo, musíme pridať

Žiadne priateľské korčuľovanie. V prípravnom zápase medzi Slovenskom a Českom sa na oboch stranách tvrdo bojovalo o miestenku na blížiace sa majstrovstvá sveta v Moskve. Diváci videli rušný hokej, šance boli na oboch stranách, gólov však viac strelili Česi.

12.04.2007 21:18
debata

„V plnom počte sme neboli slabší, ale chlieb sa lámal v presilovkách,“ vystihol obranca Martin Štrbák, ktorý sa k národnému tímu pripojil iba v stredu. Kým Česi strelili v početnej výhode dva góly, Slováci mali ťažkosti dostať sa vôbec do útočnej tretiny. Zverenci Júliusa Šuplera dokonca v presilovke inkasovali gól.

„Tri – štyri vylúčenia boli podľa mňa vymyslené,“ reagoval Štrbák na fakt, že jeho spoluhráči sedeli na trestnej lavici častejšie než súper. Útočník Tomáš Surový sa však na rozhodcu nesťažoval. „Viacero faulov bolo zbytočných, sám som urobil dva také,“ priznal kanonier Luley a štvrtý najproduktívnejší hráč švédskej ligy v uplynulej sezóne.

Podľa Surového bolo cítiť, že Česi už v príprave odohrali dva zápasy, kým Slováci žiaden. „Boli zohratejší. Niektorí hráči v našom tíme už dva či tri týždne nenastúpili na žiadny zápas a z toho vyplynuli naše chyby. Nerobíme z prehry tragédiu, ale nemôžeme ani myknúť plecom. Musíme sa poučiť a neopakovať chyby. Prípravných zápasov pred majstrovstvami sveta je len zopár, preto už dnes v Brne musíme hrať oveľa lepšie. Veľa času nám neostáva,“ doplnil Surový, strelec prvého gólu Slovenska.

Ten druhý dal František Skladaný. „Bola to pekná akcia, Mišo Hudec sa pohral s obrancom súpera a ja som strieľal skoro do prázdnej bránky,“ opisoval útočník Karlových Varov. „Tím sa iba dáva dokopy. Nie sme takí zohratí, ako budeme o dva týždne. Všetci bojujeme o účasť na šampionáte a záleží len na našich výkonoch, či sa naň dostaneme,“ naznačil Skladaný.

debata chyba