Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

K reprezentácii sa už pripojil aj Štrbák

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi vo štvrtok na úvodný prípravný zápas pred majstrovstvami sveta v Moskve, keď v Trenčíne privíta Česko. O deň neskôr sa oba tímy stretnú v odvete v Brne. Už pred prvým súbojom sa k tímu pripojí prvá posila z NHL - obranca Washingtonu Milan Jurčina.

11.04.2007 18:15
debata

„Jurčina s nami absolvuje predpoludňajší štvrtkový tréning, nechcel by vypadnúť po utorňajšom príchode na Slovensko z rytmu,“ informoval reprezentačný tréner Július Šupler. V stredu sa už k národnému tímu pridal aj obranca Martin Štrbák, ktorý sa s jeho kormidelníkom dohodol na neskoršom príchode do Trenčína.

Kouč reprezentácie SR má pod hradom Matúša Čáka na dvojzápas s Českom k dispozícii 28 hokejistov. V jednom stretnutí môže nastúpiť iba 22 hráčov. Július Šupler zatiaľ zostavu na prvý zápas s Českom prezradiť nechce, najskôr ju oznámi samotným hráčom. „Nebol by som rád, ak by sa brankári či hráči o nominácii dozvedeli najskôr z médií,“ povedal Šupler.

Pre internetový portál Slovenského zväzu ľadového hokeja szlh.sk ešte prezradil, že chce dať v oboch zápasoch s Českom príležitosť takmer všetkým hráčom, ktorých má zatiaľ pri sebe, pričom jeden-dvaja možno zostanú na tribúne. V prvom zápase proti Česku budú podľa Šuplera chýbať v zostave brankár Peter Ševela, obranca Martin Štrbák a útočníci Andrej Kmeč, René Školiak, Andrej Podkonický a Juraj Štefanka. Všetci by mali nastúpiť v brnianskej odvete.

Štvrtkový súboj Slovensko – Česko je na trenčianskom zimnom štadióne na Sihoti na progame od 17.00 h.

Káder Slovenska na prvý zápas s Českom v Trenčíne:
Brankári:
Miroslav Hála (Dukla Trenčín), Branislav Konrád (HK Dynamax Nitra)
Obrancovia: Tomáš Starosta (Nižnekamsk/Rus.), Ladislav Čierny (HKm Zvolen), Dušan Milo (Krefeld/Nem.), Dominik Graňák (Slavia Praha/ČR), Ivan Švarný (HK Dynamax-oil Nitra), Marcel Šterbák (HC Košice), Peter Podhradský (Frankfurt/Nem.)
Útočníci: Roman Tomas (Třinec/ČR), Radovan Somík (Čerepovec/Rus.), Miroslav Kováčik (Novosibirsk/Rus.), Tomáš Surový (Lulea/Švéd.), Richard Kapuš (Novokuzneck/Rus.), František Skladaný (Karlove Vary/ČR), Martin Cibák (Frölunda/Švéd.), Michal Hudec (České Budějovice/ČR), Martin Kuľha, Roman Kukumberg, Marek Uram (všetci HC Slovan Bratislava), Tibor Melichárek (HK Dukla Trenčín), Ivan Čiernik (Kolín/Nem.).

debata chyba