Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára zvažuje: šampionát alebo oddych

Odchovanec trenčianskeho hokeja Zdeno Chára má za sebou prvú sezónu v pozícii kapitána tímu NHL Boston Bruins a tá sa pre neho neskončila úspešne. Trináste miesto vo Východnej konferencii a neúčasť v bojoch o Stanleyho pohár je pre klub sklamaním.

11.04.2007 14:03
debata

„Naším cieľom bolo postúpiť do play off. Keďže sa to nepodarilo, v klube zavládlo sklamanie. Zostali sme z toho všetci zaskočení. Musíme však urobiť všetko pre to, aby sme v budúcej sezóne v bojoch o Stanleyho pohár nechýbali,“ povedal pre Slovenský rozhlas skúsený bek, ktorý pred aktuálnou sezónou podpísal s „medveďmi“ lukratívny päťročný kontrakt.

Chára robil, čo bolo v jeho silách, keď nastupoval aj s menšími zraneniami a na ľade strávil takmer 28 minút na zápas, ale ani pozícia najvyťaženejšieho muža prestížnej profiligy Bostonu nepomohla.

„Po fyzickej stránke to bola ťažká sezóna, ale ešte ťažšie to bolo po psychickej stránke. Bola mojou prvou v pozícii kapitána, s čím sa spája aj veľká zodpovednosť. Veľa som sa naučil a verím, že to zúročím v ďalších rokoch. Po fyzickej stránke cítiť, že telo je unavené a potrebuje oddych. Momentálne sa rozhodujem, či absolvujem regeneráciu, alebo pôjdem ešte na majstrovstvá sveta,“ rozhovoril sa Chára.

V nasledujúcich dvoch dňoch skontaktovať s reprezentačným trénerom Júliusom Šuplerom: „Potrebujem čas na rozmyslenie. Preto som si zobral jeden – dva dni, aby som si v pokoji sadol a porozmýšľal nad tým. Nechcem urobiť rýchle rozhodnutie. Chcem si byť istý, že za svojím rozhodnutím budem stáť.“

Kapitán jedného zo zakladajúcich mužstiev NHL verí, že nadchádzajúca klubová sezóna bude úspešnejšou. „Záujmom manažéra tímu je obohatiť káder o skúsených hráčov, ktorí pomôžu splniť ciele klubu. Keď sa pozriem na dianie v tíme od minulého leta, v mužstve nastalo dvadsať zmien, čo je obrovský zásah do jadra tímu. Určite bolo ťažké hrať s toľkými novými hráčmi, zvyknúť si na nový systém,“ dodal Chára.

debata chyba