Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budaj: V Moskve chcem chytať

Slovensko by na majstrovstvách sveta v hokeji v Moskve mohol posilniť aj v súčasnosti prvý brankár tímu Colorado Avalanche a najlepší hráč uplynulého mesiaca v zámorskej NHL Peter Budaj.

09.04.2007 22:33
debata

Avalanche nepostúpili do bojov o Stanleyho pohár, ale práve výkony slovenského gólmana ho držali v hre až do záveru základnej časti. Odchovanec banskobystrického hokeja má za sebou náročnú, ale najúspešnejšiu sezónu v NHL v kariére, keď z bránky vytlačil legendárneho Joseho Theodora. Budaj plánuje aj štart na svetovom šampionáte v Moskve.

„Už som sa rozprával s vedením klubu. Ešte si musím vybaviť záležitosti týkajúce sa môjho zdravotného stavu. V utorok máme na programe výstupné prehliadky a záverečné stretnutie s realizačným tímom. Uvidím, čo povie hlavný tímový lekár. Ak budem zdravý, určite by som nomináciu prijal,“ povedal Budaj pre rádio Okey.

„Reprezentovať  je cťou pre každého hráča. Podľa mňa je dôležité byť v národnom tíme. Veľa ľudí takúto šancu nedostane a ja reprezentujem nielen seba, ale aj svoju krajinu a svoju rodinu. Ak mi to zdravotný stav dovolí, verím, že budem hrať za Slovensko. Verím aj v dobrý výsledok.“

debata chyba