Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vydareného nepustí do Moskvy zranenie

Zdravotný stav slovenského hokejového obrancu Reného Vydareného nie je potešiteľný. Výsledky magnetickej rezonancie potvrdili vážnosť zranenia a zadák Českých Budějovíc sa bude musieť podrobiť operácii. Jeho účasť na majstrovstvách sveta v Rusku je tak vylúčená.

05.04.2007 15:43
debata

„Výsledok magnetickej rezonancie potvrdil zlé tušenie doktora Jančoviča. René sa s určitosťou nezapojí do záverečnej prípravy na MS a v najbližších dňoch sa podrobí operácii zraneného ramena,“ povedal reprezentačný tréner Július Šupler.

Kouča teší doterajší prístup hráčov v tréningovom procese. „Som milo prekvapený ich aktivitou a nasadením. Na chalanoch vidieť, že chcú zabojovať o záverečnú nomináciu do Moskvy. Na tréningoch odvádzajú stopercentú prácu.“

Reprezentačný kormidelník už telefonoval aj s obrancom CSKA Moskva Martinom Štrbákom, ktorý by mal na Slovensko pricestovať v najbližších dňoch. „Po príchode na Slovensko si musí Martin po náročnej sezóne niekoľko dní od hokeja oddýchnuť, zregenerovať sa. Počítam s tým, že sa zapojí do prípravy mužstva v Trenčíne, ale o tom, či nastúpi už v zápase s Českom, je dnes predčasné hovoriť. Rovnako aj to, kedy sa zapoja do záverečnej prípravy finalisti extraligy z Trenčína a Slovana,“ pripomenul Július Šupler a poznamenal, že o doplnení nominácie hráčmi z tímov finalistov Slovnaft extraligy sa rozhodne cez víkend.

Počas prípravného obdobia pred MS 2007 odohrajú slovenskí reprezentanti päť zápasov. Úvodný ich čaká 12. apríla v Trenčíne s Českom, o deň neskôr je v Brne odveta. V stredu 18. apríla pocestujú do Rakúska, vo štvrtok 19. apríla ich čaká v Skalici Lotyšsko a v utorok 24. apríla v generálke pred MS v Košiciach Bielorusko.

debata chyba