Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti začali s prípravou na šampionát

Slovenská hokejová reprezentácia začala v pondelok v Martine s prípravou na svetový šampionát v Moskve, ktorý sa uskutoční od 27. apríla do 13. mája 2007. Na úvodný kemp do Turca pozval tréner Július Šupler 23 hráčov. V tíme zatiaľ chýbajú hokejisti, ktorí bojujú v záveroch svojich súťaží v Európe ako aj hráči pôsobiaci v zámorí.

02.04.2007 19:36
debata

Na pondelkový zraz sa z pôvodne nominovaných nedostavilo kvarteto Peter Podhradský, René Vydarený, Michal Hudec a Andrej Podkonický, ktorí si ešte vo svojich tímoch doťahovali určité záležitosti súvisiace s koncom klubovej časti sezóny. Všetci štyria by mali pricestovať do Martina v utorok.

Vydareného navyše podľa informácie hovorcu SZĽH Petra Dobiaša čaká ešte vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Zostávajúci hráči prišli všetci na zraz zdravotne v poriadku. Tréner J. Šupler im po príchode poďakoval za pozitívny postoj k reprezentácii a snahu zabojovať o miestenku na MS.

„Prišli tí, ktorí majú pocit, že pre reprezentáciu odvedú maximum a chcú sa uchádzať o účasť na šampionáte. Všetci prišli bojovať o nomináciu, nie iba trénovať,“ uviedol tréner Július Šupler, ktorý do piatka naplánoval svojim zverencom trojfázové tréningy. Predpoludním bude na reprezentantov čakať posilňovňa a tiež príprava na ľade, podvečer zasa ďalšia tréningová jednotka na ľade Martinského hokejového centra.

Podvečerné tréningy budú mať začiatok o 17.00 h, hráči si teda naživo v televízii nepozrú pokračovanie finálových sérií v slovenskej resp. českej extralige. S tímom je však v Martine prítomný videooperátor Patrik Michnáč, ktorý pripraví záznamy z jednotlivých duelov. Hráči si tak po večeri budú môcť pozrieť najzaujímavejšie časti play off zápasov o titul. Namiesto štvrtkového tréningu odohrajú hokejisti medzi sebou modelovaný prípravný zápas.

Počas prípravného obdobia odohrajú Slováci dovedna päť zápasov. Začínajú 12. apríla v Trenčíne s Českom, o deň neskôr je v Brne odveta. V stredu 18. apríla pocestujú do Rakúska, vo štvrtok 19. apríla ich čaká v Skalici Lotyšsko a v utorok 24. apríla v generálke pred MS v Košiciach Bielorusko.

Nominácia reprezentácie SR na úvodnom tréningovom kempe v Martine:

  • Brankári: Branislav Konrád (HK Dynamax Nitra), Peter Ševela, Michal Dzubina (obaja MHC Martin).
  • Obrancovia: Tomáš Starosta (Nižnekamsk/Rus.), Ladislav Čierny (HKm Zvolen), Dušan Milo (Krefeld/Nem.), Dominik Graňák (Slavia Praha/ČR), Ivan Švarný (HK Dynamax-oil Nitra), Marcel Šterbák (HC Košice), Peter Podhradský (Frankfurt/Nem.), René Vydarený (České Budějovice/ČR).
  • Útočníci: Juraj Štefanka, Roman Tomas (obaja Třinec/ČR), Andrej Podkonický (Liberec/ČR), Radovan Somík (Čerepovec/Rus.), Miroslav Kováčik (Novosibirsk/Rus.), Tomáš Surový (Lulea/Švéd.), Richard Kapuš (Novokuzneck/Rus.), František Skladaný (Plzeň/ČR), Martin Cibák (Frölunda/Švéd.), René Školiak (HK 36 Skalica), Andrej Kmeč (HK Dynamax Nitra), Michal Hudec (České Budějovice/ČR)
debata chyba