Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zraneného Rudolfa Hunu nahradil Kmeč

V nominácii na úvodný tréningový kemp slovenskej hokejovej reprezentácie v Martine (začína sa v pondelok 2. apríla), ktorý začne prvú časť prípravy na svetový šampionát v Moskve, nastala jedna vynútená zmena.

30.03.2007 13:43
debata

Košický útočník Rudolf Huna dohral sezónu s nedoliečeným zranením kolena a ramena a čaká ho rekonvalescencia a pravdepodobne aj operácia. Tréner Július Šupler preto namiesto neho povolal do Martina nitrianskeho krídelníka Andreja Kmeča.

„Viem, že Rudo Huna dohral sezónu s ´opichaným´ kolenom. Hneď, ako sa dozvedel o nominácii, prišiel za mnou a informoval ma, že už má vybaveného špecialistu v Liptovskom Mikuláši, u ktorého v najbližších dňoch začne s liečbou, prípadne sa podľa náročnosti zranenia bude musieť podrobiť operácii. Povedal som mu, aby o tom okamžite informoval aj štátneho trénera,“ povedal tréner košického tímu a bývalý reprezentačný kormidelník Ján Šterbák, ktorý s Júliusom Šuplerom pravidelne konzultoval možnosť zapojenia svojich zverencov do záverečnej prípravy.

„Viedol som reprezentáciu a viem, aká zodpovednosť je na pleciach trénera, aby vybral nielen najlepších hráčov, ale aj takých, ktorí budú ťahať za jeden koniec povrazu. S trénerom Šuplerom máme veľmi dobrý vzťah a konzultovali sme spolu niekoľkokrát výber hráčov z košického tímu,“ dodal Šterbák. V Martine sa predstaví 23 hráčov, zraz nominovaných je v pondelok 2. apríla 2007 o 16.30 na ZŠ v Martine.

Nominácia hokejovej reprezentácie SR na úvodný tréningový kemp v Martine:

  • Brankári: Branislav Konrád (HK Dynamax Nitra), Peter Ševela, Michal Dzubina (obaja MHC Martin).
  • Obrancovia: Tomáš Starosta (Nižnekamsk/Rus.), Ladislav Čierny (HKm Zvolen), Dušan Milo (Krefeld/Nem.), Dominik Graňák (Slavia Praha/ČR), Ivan Švarný (HK Dynamax-oil Nitra), Marcel Šterbák (HC Košice), Peter Podhradský (Frankfurt/Nem.), René Vydarený (České Budějovice/ČR).
  • Útočníci: Juraj Štefanka, Roman Tomas (obaja Třinec/ČR), Andrej Podkonický (Liberec/ČR), Radovan Somík (Čerepovec/Rus.), Miroslav Kováčik (Novosibirsk/Rus.), Tomáš Surový (Lulea/Švéd.), Richard Kapuš (Novokuzneck/Rus.), František Skladaný (Plzeň/ČR), Martin Cibák (Frölunda/Švéd.), René Školiak (HK 36 Skalica), Andrej Kmeč (HK Dynamax Nitra), Michal Hudec (České Budějovice/ČR)
debata chyba