Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šupler pozval do kempu 21 hráčov

Slovenská hokejová reprezentácia začne úvodnú časť prípravy na svetový šampionát v Moskve v pondelok 2. apríla v Martine. Reprezentačný kouč Július Šupler pozval na sústredenie 21 hráčov, pre ktorých sa sezóna už skončila.

28.03.2007 15:31
debata

Celkový počet hokejistov v martinskom kempe sa však môže v nasledujúcich dňoch rozšíriť o dvoch hráčov, keďže tréner Šupler čaká na skončenie semifinálovej série českej extraligy medzi Českými Budějovicami (Vydarený, M. Hudec) a Pardubicami (Lašák, M. Hlinka).

V prvom prípravnom kempe v Martine sa slovenský kormidelník musí zaobísť bez finalistov európskych líg, bez hráčov, ktorých zo záverečnej prípravy vyradilo zranenie (Dravecký, Bartečko, Rastislav Pavlikovský) a hokejistov, ktorí sa po náročnej sezóne už necítili na reprezentačný dres (Róbert Petrovický). „Mal som telefonát s brankárom Mirom Šimonovičom. Otvorene sme sa porozprávali a Miro mi oznámil, že po dlhej a náročnej sezóne je fyzicky veľmi vyčerpaný a necíti sa na to, aby absolvoval záverečnú prípravu pred MS a zabojoval o miestenku na šampionát,“ oznámil Július Šupler a doplnil: „Po doplnení mužstva hráčmi z kádra neúspešného českého semifinalistu (České Budějovice alebo Pardubice) by sme v tomto zložení mali absolvovať úvodné prípravné zápasy proti Česku v Trenčíne a Brne.“ S Čechmi sa Slováci stretnú v dňoch 12. a 13. apríla.
Týždeň v Martine využije reprezentačný tréner SR na kontrolu fyzického stavu nominovaných hráčov a osobné pohovory. „Hráči prídu do kempu s rôznou úrovňou fyzickej kondície, preto sa v úvode zameriame okrem nácviku základných herných činností, systému hry v presilovkách a oslabení aj na rozvoj vytrvalosti a obnovu fyzickej sily. Hoci v Martine nemáme naplánovaný žiaden oficiálny zápas, na konci prípravy si zahráme modelované stretnutie. A druhý týždeň už bude zameraný na dvojzápas s Českom,“ poznamenal Šupler.

V ďalšej etape prípravy na MS by sa malo slovenské mužstvo ešte viac vykryštalizovať smerom k MS, po 10. apríli už bude Július Šupler s určitosťou vedieť, ktorí hráči z NHL nebudú hrať o Stanleyho pohár a mohli by posilniť mužstvo už od úvodu svetového šampionátu v Moskve. „Je možné, že už 24. apríla v Košiciach proti Bielorusku nastúpime v zložení, v akom začneme turnaj majstrovstiev sveta,“ dodal tréner slovenskej hokejovej reprezentácie.

Nominácia SR na úvodný tréningový kemp v Martine:

  • Brankári: Branislav Konrád (HK Dynamax Nitra), Peter Ševela, Michal Dzubina (obaja MHC Martin).
  • Obrancovia: Tomáš Starosta (Nižnekamsk/Rus.), Ladislav Čierny (HKm Zvolen), Dušan Milo (Krefeld/Nem.), Dominik Graňák (Slavia Praha/ČR), Ivan Švarný (HK Dynamax-oil Nitra), Marcel Šterbák (HC Košice), Peter Podhradský (Frankfurt/Nem.).
  • Útočníci: Juraj Štefanka, Roman Tomas (obaja Třinec/ČR), Andrej Podkonický (Liberec/ČR), Radovan Somík (Čerepovec/Rus.), Miroslav Kováčik (Novosibirsk/Rus.), Tomáš Surový (Lulea/Švéd.), Richard Kapuš (Novokuzneck/Rus.), František Skladaný (Plzeň/ČR), Martin Cibák (Frölunda/Švéd.), René Školiak (HK 36 Skalica), Rudolf Huna (HC Košice).
debata chyba