Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartoš: Smola. Boli sme lepší, hokejovejší

Košice síce v súboji o titul neuspeli, hanbiť sa však nemusia. Slovanu boli vo finále viac než vyrovnaným súperom, o čom svedčí nie len sedemzápasová séria, ale aj do záverečného hvizdu napínavé posledné meranie síl v Bratislave. VIDEO v článku

11.04.2008 22:17
debata

Košice boli blízko k obratu vo finálovej sérii, prehrávali 0:3 na zápasy, vyrovnali na 3:3, rozhodujúci siedmy zápas však prehrali 2:3 a skončili tesne pod vrcholom. Košický tím si z roka na rok zlepšuje o jedno miesto svoje umiestnenie. „Odkedy som v Košiciach, bol som štvrtý, tretí a druhý. Verím, že o rok bude zlato,“ tvrdil po poslednom zápase sezóny kapitán „oceliarov“ Peter Bartoš, ktorý skončil so striebornou medailou na krku v slovenskej extralige už druhýkrát v kariére. Pred troma rokmi neuspel v drese Zvolena v boji o zlato rovnako so Slovanom.

„Smola. Boli sme lepší, hokejovejší. Nedali sme ale góly, keď sme mali. O tom je hokej, o tom je šport. Víťaz môže byť len jeden. Nám neostáva nič iné iba veriť, že sa ešte zlepšíme a o rok budeme na tróne my,“ dodáva Bartoš. „Keby sme dali góly skôr, určite vyhráme,“ presviedčal jeho kolega Robert Huna.

Po prvých troch zápasoch sa zdalo, že o titule je už rozhodnuté. Východniari však zdvihli hlavy a ďalšie tri duely vyhrali. „Dali sme sa dokopy, vytvorila sa skvelá partia. Finále sa muselo páčiť aj ľuďom, nemáme sa za čo hanbiť,“ uviedol Bartoš.

Košičania ukázali v play-off veľké srdce. Už v siedmom semifinále otáčali výsledok z 2:4 na 5:4, finále takmer otočili a v poslednom zápase dokázali vývoj za stavu 0:3 dvoma gólmi ešte zdramatizovať. „Už nám nikto neveril, že môžeme vo finále niečo dosiahnuť. Ukázali sme veľké srdce. Ak to nevyšlo tento rok, tak snáď to vyjde o rok,“ hovorí Rudolf Huna. Po zápase bolo cítiť z košickej kabíny sklamanie. Na druhej strane však hráči vychádzali aj so zadosťučinením. „Sme na seba hrdí. Chceli sme sériu úplne otočiť, nepodarilo sa. Prehrali sme, ale so cťou. Je to smutný pocit, ale nemáme sa za čo hanbiť,“ uviedol Stanislav Gron.

debata chyba