Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lipiansky je voľný hráč a mieri do Zvolena

Na základe pondelňajšieho rozhodnutia arbitrážnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) je Ján Lipiansky od 30. októbra voľným hráčom. Arbitráž na rokovaní vyhovela 33-ročnému krídelníkovi v časti, v ktorej žiadal zrušenie zmluvy s HK Ardo Nitra z dôvodu neuhrádzania dohodnutých platieb.

29.10.2007 16:44
debata

„Arbitrážna komisia rozhodla v môj prospech, takže som spokojný. Ja som sa pokúšal nájsť spoločnú reč s klubom aj predtým, ale nepodarilo sa mi to. Som voľným hráčom, túto záležitosť som vyriešil a teraz ma čakajú rokovania o mojom ďalšom pôsobisku. Rozhodne sa o ňom v krátkej dobe,“ povedal Ján Lipiansky. Skúsený hokejista odohral v drese HK Ardo v tejto sezóne 10 zápasov s bilanciou 3 góly a 2 asistencie.

S pondelňajším výrokom arbitrážnej komisie SZĽH je druhá strana – klub z Nitry – nespokojná. Svoju pravdu bude chcieť tím spod Zobora brániť súdnou cestou.

„Morálka a etika dnes dostali riadne zaucho, naše argumenty nebrali do úvahy. Chceme sa obrátiť na civilný súd,“ uviedol predseda predstavenstva HK Ardo Ján Plandora, ktorý v mene klubu vydá aj oficiálne stanovisko k celej kauze.

O Lipianskeho v minulých dňoch prejavil záujem extraligový HKm Zvolen. „Ústne sme s hráčom už dohodnutí, v najbližších hodinách by sme to mali dať aj na papier. Záujem je z oboch strán, dohode by nič nemalo brániť. Kým však nie sú veci na papieri a hráč preregistrovaný, tak ani nič nie je definitívne,“ informoval generálny manažér HKm Zvolen Ivan Piovarči.

debata chyba