Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Michalovce ukázali nové logo, čo bude so Škorvánkom? Do Košíc prišiel skúsený útočník Slovana

Extraligový klub HK Dukla Ingema Michalovce počíta v sezóne 2023/2024 aj s brankárom Stanislavom Škorvánekom, ktorý reprezentoval SR na nedávnych MS v Rige.

08.06.2023 13:50
škorvánek Foto:
Brankár Michaloviec Stanislav Škorvánek.
debata

V kádri trénera Petra Kúdelku nastalo v medzisezónnom období viacero zmien, ktoré klub prezentoval na stredajšom galavečeri michalovského hokeja. Jednou z noviniek je logo na ramenách dresov, ktoré odkazuje na 50. výročie založenia klubu.

Klub už počas play off informoval o predĺžení spolupráce s trénerom Petrom Kúdelkom. Jeho doterajší asistent Marek Kolba pokračuje vo funkcii a Radoslava Regendu vystriedal Tomáš Surový, ktorý prišiel z Banskej Bystrice.

Fanúšikov michalovskej Dukly potešila správa o zotrvaní brankára Škorvánka, ktorý bol jeden z kľúčových hráčov tímu na ceste z predkola play off až do semifinále.

Jeho brankársky kolega z uplynulej sezóny Andrej Košarišťan v tíme skončil a o miesto v bránkovisku budú súperiť Matej Gajan, ktorý prišiel z Banskej Bystrice, odchovanec Vladimír Glosár, ktorý uplynulé dve sezóny pôsobil v Martine, a mladík Tobias Smolko.

Stanislav Škorvánek Čítajte aj Jeho chybu nik iný nenapraví, ale čo chcel, to má. U Škorvánkovcov je základ, že ich syn je dobrý a pokorný človek

V michalovskom kádri napokon nezostal ani jeden z legionárov. V obranných radoch nefigurujú Zach Osburn (zamieril do Mladej Boleslavi), Tariq Hammond (Eisbären Regensburg), Kristaps Bazevičs a ani Ivan Glazkov. Z Nitry prišiel Martin Bodák a z Popradu Sebastian Jasečko.

Po dlhoročnom pôsobení v zahraničí a štyroch rokoch v zámorskej univerzitnej súťaži NCAA sa na Slovensko vrátil Marek Korenčík, ktorý zažije premiéru v slovenskej extralige rovnako ako Američan Sena Acolatse. Ten má za sebou päť sezón v najvyššej nemeckej súťaži DEL, v ktorej mal priemer takmer 0,5 bodu na zápas.

Miloš Radosa a Rudolf Hrubý Čítajte aj Slovan zavádza, Hrubý verklikuje o vydieraní. Je to jeho rétorika, vraví šéf Dukly

Zigo mieri do Košíc

Novou posilou úradujúceho slovenského hokejového majstra HC Košice sa stal Tomáš Zigo. Tridsaťjedenročný útočník odohral uplynulé štyri sezóny v drese Slovana Bratislava.

„Košice sú pre mňa jeden z top klubov na Slovensku a potvrdili to tento rok, keď vyhrali titul. Som veľmi rád, že som dostal ponuku a možnosť hrať za klub, ktorý má veľkú históriu, zázemie a veľa fanúšikov. Teším sa na spoluprácu Paťom Lamperom, keďže sme spolu vyrastali v Banskej Bystrici a, samozrejme, na všetkých spoluhráčov,“ uviedol Zigo pre facebookovú stránku košického klubu.

Tomáš Zigo s majstrovským pohárom po triumf v... Foto: TASR, Henrich Mišovič
HC Slovan titul Tomáš Zigo s majstrovským pohárom po triumf v sezóne 2021/22.

„Veľkou výzvou bude Liga majstrov, od ktorej očakávam špičkové rýchle zápasy proti najlepším tímom Európy. Hráči aj fanúšikovia sa majú na čo tešiť. Verím, že budeme úspešní a ľudia, ktorí prídu na zápasy, uvidia z našej strany kvalitný hokej.“

Zigo nastúpil v minulej sezóne v drese Slovana v 41 zápasoch základnej časti Tipos extraligy, v ktorých nazbieral 16 bodov za sedem gólov a deväť asistencií. V šiestich súbojoch play off pridal jednu asistenciu.

747401943 Čítajte aj Vyrovná sa najlepším brankárom v NHL. Na adresu Slováka znie pred draftom veľká chvála

So Slovanom získal rok predtým svoj v poradí tretí majstrovský titul, predchádzajúce dva vybojoval s HC '05 Banská Bystrica. V minulosti pôsobil aj v českých kluboch Mountfield HK a HC Slavia Praha, je dvojnásobný účastník majstrovstiev sve­ta.

V ofenzíve už nefigurujú Joseph Garreffa, Vitalijs Pavlovs, Vadim Pereskokov ani Patrik Zabusovs. Vedenie sa po sezóne 2022/2023 rozlúčilo aj so Samuelom Chalupom, Petrom Galambošom (Žilina), Davidom Okoličánym, Radovanom Pulišom a Romanom Žitným, ktorý zamieril do Banskej Bystrice výmenou za Michala Kabáča.

16. Finále Košice - Zvolen Čítajte aj Košičania hlásia nové meno na striedačke. Odprezentovali ho so Stanleyho pohárom nad hlavou

Do útočných formácií pribudli Kanaďania Mitchell Heard a Max Newton, navrátilec Samuel Solenský, ktorý odohral sezónu 2022/2023 v Nitre, a Marek Valach z Trenčína. Novou tvárou je aj 22-ročný Američan so slovenským pasom Adam Varga, pre ktorého pôjde o prvý európsky angažmán.

V kádri sú zatiaľ iba traja hráči, ktorí majú iní než slovenský pas. Vedenie sa ešte obzerá aj po slovenských hráčoch, no najmä po cudzincoch, ktorí by mali byť lídrami.

Domáca návštevnosť klubov hokejovej extraligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
12. MHk 32 Liptovský Mikuláš - 1 006 divákov na...
debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Škorvánek #HK Dukla Ingema Michalovce