Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez zmeny. Majster si udržal brankárov, ktorí ho doviedli k titulu

Slovenskí hokejoví brankári Dominik Riečický a Jaroslav Janus sa dohodli na pokračovaní spolupráce s HC Košice.

07.06.2023 14:34
12. Finále Košice - Zvolen Foto: ,
Najlepší hráč tohtoročného play off, brankár Dominik Riečický (vľavo) a Eduard Šedivý s víťaznou trofejou.
debata

Obaja boli súčasť tímu v uplynulom ročníku 2022/2023, v ktorom pomohli „oceliarom“ k extraligovému titulu. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Pre Riečického pôjde o štvrtú sezónu po sebe a celkovo siedmu v košickom A-mužstve. V základnej časti ročníka 2022/2023 nastúpil do 21 zápasov, v ktorých dosiahol 92,8-percentnú úspešnosť zákrokov, priemer 2,11 inkasovaného gólu na zápas a trikrát vychytal čisté konto.

Miloš Radosa a Rudolf Hrubý Čítajte viac Slovan zavádza, Hrubý verklikuje o vydieraní. Je to jeho rétorika, vraví šéf Dukly

V úvodných dvoch sériách play off dostal viac príležitostí Janus, no Riečický napokon nastúpil do všetkých piatich duelov finále proti HKM Zvolen.

Vo vyraďovacej časti mal v 9 zápasoch 95,8-percentnú úspešnosť zákrokov, priemer 1,18 inkasovaného gólu na zápas a v dvoch finálových zápasoch si udržal čisté konto.

Po extraligovej sezóne sa prebojoval na MS, no v konkurencii extraligových kolegov Stanislava Škorvánka a Samuela Hlavaja sa do bránky nedostal.

hokej koláž Čítajte viac Bronz z olympiády? Náhoda! Má unikátnu vlastnosť ako nikto iný. Legendy hodnotia Ramsayho pokračovanie

Janus prišiel do košického klubu v októbri 2022.

V základnej časti dostal viac príležitostí než Riečický a v 29 dueloch mal 93,9-percentnú úspešnosť zákrokov, priemer 1,89 inkasovaného gólu na zápas a trikrát vychytal čisté konto.

V play off dosiahol 93,33 percentnú úspešnosť zákrokov, priemerne inkasoval 2,11 gólu na zápas a raz vychytal čisté konto. Vo finálovej sérii nastúpil iba vo štvrtom zápase, v ktorom vystriedal Riečického.

Naše hodnotenie hokejistov na MS 2023 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska získali na MS 2023 v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #HC Košice #Jaroslav Janus #Dominik Riečický