Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mohol by som byť jedným z pilierov. Poprad zlanáril perspektívneho Kanaďana

Novou posilou hokejového klubu HK Poprad sa stal kanadský obranca Garrett McFadden. Dvadsaťpäťročný bek pôsobil v minulej sezóne ECHL ako kapitán v drese Reading Royals.

31.05.2023 20:45
Garrett McFadden Foto:
Garrett McFadden si v minulosti zahral aj v AHL v drese Lavalu Rocket.
debata

Pôsobenie v Poprade bude jeho prvým pôsobiskom na starom kontinente. „Po sezóne som sa rozprával s agentom a riešili sme môj prechod do Európy. Pre Poprad som sa rozhodol preto, lebo je to pekné miesto na hokej a život,“ uviedol McFadden pre oficiálnu stránku klubu. „Zároveň cítim, že by som mohol byť jedným z pilierov tímu.“

Za Reading odohral v poslednej sezóne 71 zápasov v základnej časti a získal 41 bodov (6+35), v play off nastúpil na 11 duelov a zaznamenal gól a osem asistencií.

Slovensko tréneri MS Ramsay Čítajte viac Prestupová bomba na hokejovom poli! Ramsayho asistent bude trénovať jeden z najbohatších klubov KHL

„Od Garretta čakáme, že bude patriť k našim najlepším bekom a ťahúňom na presilovke. Má výbornú rozohrávku a strelu od modrej čiary. Zároveň očakávame aj kvalitnú defenzívu, pretože je to chytrý hráč s výborným korčuľovaním,“ skonštatoval riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi.

McFadden podpísal zmluvu na jeden rok: „Popradským fanúšikom by som sa opísal ako obojsmerný obranca, ktorý je silný na oboch stranách ihriska. Využívam svoju silu na puku a výborné korčuľovanie, aby som sa zapájal do útočných akcií,“ skonštatoval Kanaďan.

Hokejové MS 2023 v číslach Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Slovák, Čech aj Maďar. Pozrite si najlepších...
debata chyba
Viac na túto tému: #Garrett McFadden #Reading Royals #ECHL