Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Odovzdajte nám pohár, máme oslavy. Lekár? Nedáme! Extraligový nováčik odhaľuje nekalé praktiky Žilinčanov

Vyhrali Slovenský pohár i SHL, no napriek tomu sú v komplikovanej situácii. Káder a rozpočet skladajú za pochodu, hoci zatiaľ nevedia, akú súťaž budú hrať. Hokejisti Humenného si vybojovali miestenku v extralige po triumfe vo finále SHL proti Žiline. Tá sa podľa Humenčanov uchyľovala aj k neférovým praktikám v snahe rozhodiť súpera.

01.06.2023 05:40
Humenne extraliga Foto:
Hokejisti Humenného si zahrajú prvýkrát vo svojej histórii najvyššiu súťaž.
debata (13)

"Bol na nich obrovský tlak. Nič iné ako postup si nepripúšťali. My sme ich zaskočili a je pravda, že ich správanie bolo nezvyčajné.

Hrať sa má na ľade a nie mimo neho," spomína na finálovú sériu generálny manažér HC 19 Humenné Peter Tirpák.

Video
Oslavy titulu HC Košice / Zdroj: TV Pravda

Jeden z vašich hráčov Martin Lenďák v nedávnom rozhovore naznačil, že Žilinčania sa vo finále SHL uchyľovali k zákernostiam. Môžete to potvrdiť?

Určite. Neboli ochotní poskytnúť nášmu hráčovi lekára, ktorý potreboval pred zápasom injekciu. Naopak, keď to potreboval ich hráč, obchádzali nás a zháňali si lekára pomimo.

V semifinále sme pritom Martinčanom v tomto smere pomohli. Nemali sme s tým žiaden problém. Žilina sa vybrala inou cestou a doplatila na to, že robila aj takého ťahy.

Favoritom na postup do extraligy bola Žilina. Kedy ste začali pomýšľať na to, že by ste sa mohli dostať do najvyššej súťaže?

Pravdou je, že my sme ani z hľadiska rozpočtu nepatrili k top tímom v SHL. Pred nami bol okrem Žiliny aj Martin. Zdolali sme oboch. Myslím si, že nás práve udalosti vo finále stmelili.

cehlarik  ramsay  regenda Čítajte viac Ramsay bol odvážny, Regenda a Cehlárik sklamali. Najväčšie negatívum? Hráči nepoužívali hlavu

Uverili sme, že môžeme postúpiť a výsledok sa dostavil. Žilinčania doplatili na svoje ego. Svedčí o tom aj ich správanie pred posledným rozhodujúcim zápasom finále.

Čo sa vtedy stalo?

Jeden z členov žilinského klubu povedal nášmu asistentovi trénera, že po zápase si chcú len rýchlo podať ruky, prebrať medaily a pohár a musia utekať, pretože sa ponáhľajú na pripravené veľkolepé oslavy. Aj také reči nás vyburcovali a hráči išli na úplné maximum svojich síl.

O to krajšie zrejme boli aj majstrovské oslavy.

Presne tak. My sme si celú sezónu užívali, hoci sme nemali taký široký káder. Pomáhali sme si a v tíme bola výborná nálada. Bavili sme sa hokejom.

Steel aréna, Slovan, Košice Čítajte viac Slovenským klubom trieštenie neodporúča. Funkcionár z IIHF varuje pred problémami: Strácate energiu, peniaze i program. Čo im radí?

Dokonca aj v semifinále a finále sme hrali uvoľnene a užívali sme si každý zápas. Oslavy boli spontánne. Začali na ľade, pokračovali celou cestou domov a vyvrcholili na námestí v Humennom.

Pre každé vedenie klubu je obdobie medzi ukončením sezóny a začiatkom nového ročníka jedným z najhektickejších. Ako momentálne vyzerá vaša práca s budovaním kádra?

Našťastie mám už podobnú skúsenosť, keď som bol pri postupe Michaloviec do extraligy. Viem veľmi dobre, čo to so sebou prináša. Jednou z najväčších výziev je presvedčiť slovenských hráčov, aby prišli na východ.

Michalovce mali výhodu, pretože boli dlhší čas na hokejovej mape a mali aj väčšiu základňu. Nás čaká náročná práca, aby sme hráčom vysvetlili, že aj Humenné to myslia s extraligou vážne.

SR Hokej TEL 33.kolo Prešov L.Mikuláš POX Čítajte viac V Prešove s ním ukončili spoluprácu. Ľupták svojsky reaguje na kritiku Liptákov: Hráčov je dosť, vraví excentrický majiteľ

Pre mesto a celý región je to obrovský úspech, keď vezmeme do úvahy, že k nám pricestujú tímy ako Košice, Slovan, Trenčín, Nitra a čaká nás aj veľké derby s Michalovcami. Pred pár mesiacmi o tom nikto ani len nesníval a teraz je to realita.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #HC 19 Humenné #Peter Tirpák