Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec pre šiestich hráčov. Michalovce i Zvolen spravili v kádri poriadny rez

V hokejovom klube HK Dukla Ingema Michalovce nebude po uplynulej sezóne pokračovať šesť hráčov.

29.05.2023 16:12
SR Hokej TEL play off 1/4 6. Michalovce Slovan KEX Foto: ,
Radosť hokejistov Michaloviec s fanúšikmi.
debata

V ročníku 2023/2024 si už jeho dres neoblečú útočníci Peter Galamboš, Samuel Chalupa, Radovan Puliš, Patriks Zabusovs, Vitalijs Pavlovs a obranca Kristaps Bazevičs.

Dukla na svojej webovej stránke uviedla, že sa s hráčmi nedohodla na pokračovaní spolupráce, pretože o nový kontrakt nebol záujem, či už z jednej alebo druhej strany.

Michalovce skončili v predchádzajúcom extraligovom ročníku na ôsmom mieste po základnej časti. V play off však najprv vyradili v predkole Trenčín 3:2 na zápasy a vo štvrťfinále prekvapujúco aj Slovan Bratislava 4:2.

Nakoniec vypadli v semifinále s neskorším majstrom z Košíc, keď mu v rozhodujúcom siedmom stretnutí podľahli 1:3 a obsadili konečnú 4. priečku. Klub bude čoskoro informovať aj o ďalších zmenách v mužstve.

Odchod opôr Zvolena

Hokejisti HKM Zvolen odštartovali v pondelok prípravu na novú sezónu pod vedením trénera Petra Oremusa a jeho asistenta Andreja Kmeča.

Extraligista zároveň informoval, že ukončil zmluvu s Petrom Hraškom a Václavom Stupkom, z legionárov nepočíta so službami Jakea Patersona, Cartera Turnbulla, Joela Messnera a Shanea Hannu.

Lotyšsko Riga oslavy bronz Čítajte viac Riga sa odela do bordovej. Lotyšov čakali na námestí desaťtisíce fanúšikov

Káder HKM rozšírili v príprave zvolenskí juniori, ktorí bývajú už tradične zapojení do tréningového procesu. „Verím, že chalani na sebe zapracujú a znova sa medzi nimi nájde niekto, kto sa uchytí a presadí sa v prvom tíme,“ povedal Peter Oremus podľa oficiálnej webstránky klubu.

„Začíname prípravu na sezónu, po ktorej si chceme povedať, že bola úspešná. Musíme všetci pracovať tak, aby sme tento zámer naplnili.“

Voľno na niekoľko dní dostali účastníci MS obranca Dávid Mudrák a útočník Karol Csányi. Tridsaťdvaročný krídelník reprezentoval Maďarsko. Ďalší hráči sa po dohode s trénermi budú pripravovať samostatne a využijú dlhodobo osvedčené individuálne formy prípravy.

Po skončení uplynulej sezóny sa vyjadril k tvorbe tímu aj generálny manažér Ladislav Čierny, prioritou klubu bolo udržať čo najviac hráčov zo „strieborného“ kádra. „Riešime ešte posily, ale gro tímu budú tvoriť slovenskí hráči s patričným zastúpením našich odchovancov,“ povedal majster sveta z roku 2002.

Prvá časť letnej prípravy potrvá pre „rytierov“ do konca júna. Od 1. júla čaká hokejistov trojtýždňové dovolenkové obdobie, po ktorom sa znova stretnú 24. júla. Mužstvo prvýkrát vykorčuľuje na ľad v pondelok 31. júla.

Hokejové MS 2023 v číslach Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Slovák, Čech aj Maďar. Pozrite si najlepších...
debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Dukla Ingema Michalovce