Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liptovský Mikuláš má nového majiteľa. Mesto dalo Ľuptákovi dôležité podmienky

Novým majiteľom doteraz stopercentne mestského hokejového klubu MHK32 Liptovský Mikuláš je spoločnosť R-STAV SK.

22.05.2023 15:33
HOKEJ: Žreb prvého kola Tipos Extraligy 2022/23 Foto: ,
Nový majiteľ hokejistov Liptovského Mikuláša Robert Ľupták.
debata

Zmluvu o prevode akcií v pondelok za mesto podpísali primátor Ján Blcháč, za víťaza verejnej obchodnej súťaže zástupca spoločnosti Robert Ľupták. Potvrdila to hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.

Spoločnosť zvíťazila vo verejnej obchodnej súťaži, za klubové akcie ponúkla 151.200 eur. „Náš hokejový klub bol jediným v extralige, ktorý vlastnilo mesto. Všetky ostatné kluby sú už súkromné. V minulom roku sme oslávili 90. výročie organizovaného ľadového hokeja v Liptovskom Mikuláši a klubu chceme do budúcnosti dopriať väčšie možnosti pre rozvoj,“ uviedol Blcháč.

Steel aréna, Slovan, Košice Čítajte viac Slovenským klubom trieštenie neodporúča. Funkcionár z IIHF varuje pred problémami: Strácate energiu, peniaze i program. Čo im radí?

Zároveň ubezpečil, že mesto bude hokej aj naďalej podporovať, avšak nižšou dotáciou ako doteraz. Podotkol, že všetky manažérske a organizačné otázky už bude riešiť nový majiteľ.

Podľa Ľuptáka si Liptovský Mikuláš zaslúži, aby hokej v meste bol a aby napredoval. Konkretizoval, že v klube bude pôsobiť tréner Juraj Faith a na pozíciu generálneho manažéra a asistenta trénera nastúpi Tibor Višňovský.

Róbert Ľupták Čítajte viac Pod Ľuptákom hrať nebudeme! Jemu na nás nezáleží, položil už dva kluby, kritizujú Liptáci nového mecenáša

„Prvý hráč, s ktorým už v najbližších dňoch podpíšem zmluvu, je Liptovskomikulášan a srdciar Jakub Sukeľ. Hráči, ktorí budú chcieť v klube ostať, majú dvere otvorené. Je tu kopec hokejistov z Liptovského Mikuláša, ktorí mali výborné sezóny,“ povedal Ľupták.

Nový majiteľ sa v kúpnej zmluve zaviazal, že nepredá licenciu klubu a súčasne ju zachová v meste. Zároveň je povinný mestu predkladať rozpočet na financovanie klubu vždy pre nasledujúce dve sezóny.

V prípade nedodržania tejto povinnosti má mesto právo odkúpiť klub späť za rovnakú cenu, za akú ho predal.

Partnerky hokejistov HC Košice Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Hokejisti HC Košice získali majstrovský titul,...
debata chyba