Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pod Ľuptákom hrať nebudeme! Jemu na nás nezáleží, položil už dva kluby, kritizujú Liptáci nového mecenáša

Klub MHk 32 Liptovský Mikuláš nedávno kúpila firma Róberta Ľuptáka, ktorá ponúkla na kúpu akcií sumu 151 200 eur. Hráčom sa však nový majiteľ, ktorý je známy kontroverziami, nepozdáva a odmietajú pod ním hrať.

17.05.2023 18:55
Róbert Ľupták Foto: ,
Róbert Ľupták bol v poslednej sezóne Tipos extraligy majiteľom Prešova.
debata

"Ja som Mikulášan a žijem tu celý život, čiže všetko toto, čo sa tu deje vnímam a dosť negatívne to na mňa pôsobí. Všetci vieme, že to vyhral pán Ľupták. Ja osobne ho súdiť nemôžem, pretože osobne ho nepoznám, nikdy sme sa nestretli, ale hovoria za neho skutky a činy.

Vidím výsledky za jeho pôsobenia v Detve, kde položil klub, rovnako v Prešove klub vypadol z Tipos extraligy. Takému človeku podľa mňa na hokeji v Liptovskom Mikuláši nezáleží, neverím tomu," povedal pre klubovú stránku kapitán Martin Kriška.

SR Hokej Tipos Extraliga 50. Kolo BAX Čítajte viac Zväz vracia úder. Kluby odchod zo súťaží poriadne zabolí, dvihli im poplatky a zvýšili sankcie za odhlásenie

Podľa jeho slov za ním stojí väčšina jeho spoluhráčov, fanklub a dokonca aj sponzori. Tí mu vraj povedali, že na hokej v Mikuláš nedajú peniaze, keď tam bude majiteľom Ľupták.

"Nechápem, prečo sa sem pán Ľupták tiská, keď ho tu nik nechce a nie je tu vítaný. V Liptovskom Mikuláši mu sponzorsky nepomôže nik, okrem mesta, ktoré schvaľuje dotáciu na hokej každý rok.

Ak to naozaj pán Ľupták podpíše, tak aj keď mám platnú zmluvu ja pod ním hrať hokej v Liptovskom Mikuláši nebudem, to je moje konečné rozhodnutie," uviedol Kriška.

Nie všetci hrči podľa neho budú ochotní verejne vystúpiť.

„Sú to mladí chalani, majú mladé rodiny a je to ich živobytie. Nikto im to nezazlieva, boja sa, že prídu o prácu. Ja to beriem, ja už mám svoj vek a našťastie nie som závislý na hokeji,“ vyhlásil Kriška.

Hokejista Trenčína Tibor Varga (vpravo) a hráč... Foto: TASR, Radovan Stoklasa
SR Hokej TL 3. kolo Trenčín Liptovský Mikuláš TNX Hokejista Trenčína Tibor Varga (vpravo) a hráč Liptovského Mikuláša Martin Kriška bojujú pri mantineli.

Odvahu vyjadriť svoj názor nabral aj jeho spoluhráč a brankár Michal Valent.

"Ja pána Ľupáka nechcem hodnotiť. Neviem dôvody, prečo sa zapojil do súťaže o mikulášsky klub. Určite pre klub a mesto to nie je dobré, že fanúšikovia to takto negatívne vnímajú.

Môže to priniesť problémy či už so sponzormi, ale aj v návštevnosti ľudí na zápasoch počas nastávajúceho ročníka. A hokej sa má v prvom rade robiť pre ľudí," uviedol Valent.

SR Hokej TEL 50.kolo Spišská Prešov POX Čítajte viac Réway si už našiel nový klub, ostáva na Slovensku. Sťahuje sa do tímu, ktorý v základnej časti extraligy skončil v top štvorke

Situáciu vníma čierno aj obranca mikulášskeho klubu Peter Novajovský.

"Túto situáciu vnímam veľmi čierno pre mikulášsky hokej. Všetci vieme akú minulosť a správanie má pán Ľupták, a to určite nie je reklama na hokej.

Po vyhlásení výsledkov súťaže v Liptovskom Mikuláši nastalo rozčarovanie nielen medzi hráčmi, ale aj medzi fanúšikmi a celkovo ľuďmi a silno pochybujem, že niekto zo sponzorov bude chcieť spolupracovať s týmto pánom. Pre mňa osobne je to veľké sklamanie.

Zmluvu som tu podpisoval na novú sezónu za pána Michalíka a trénera Bokroša a Hrnčára, lebo mám s nimi veľmi dobré a korektné vzťahy. Ale v prípade prevzatia klubu do rúk pána Ľuptáka si neviem predstaviť ďalej spoluprácu s mikulášskym klubom. Čo mi je ľúto, ale z morálneho hľadiska to pre mňa nie je možné," uviedol Novajovský.

Partnerky hokejistov HC Košice Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Hokejisti HC Košice získali majstrovský titul,...
debata chyba
Viac na túto tému: #MHk Liptovský Mikuláš 32