Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zväz vracia úder. Kluby odchod zo súťaží poriadne zabolí, dvihli im poplatky a zvýšili sankcie za odhlásenie

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) na svojom nedeľňajšom zasadnutí rozhodol o zmene výšky štartovného pre extraligové kluby a poplatku za odhlásenie družstva zo súťaže.

15.05.2023 12:19
SR Hokej Tipos Extraliga 50. Kolo BAX Foto: ,
Ako bude vyzerať extraliga v budúcej sezóne?
debata (8)

Prihlášky do najvyššej domácej súťaže mužov a 1. ligy pre nasledujúci ročník môžu kluby posielať od 15. do 31. mája 2023, do ostatných súťaží od 1. do 19. júna 2023. Informuje o tom oficiálny web zväzu.

"Členovia VV SZĽH na ostatných zasadnutiach diskutovali o téme nárastu nákladov súvisiacich s organizáciou seniorskej extraligy, a to najmä nákladov na mzdy rozhodcov a inštruktorov rozhodcov.

Na základe toho dospeli k nutnosti zvýšenia štartovného na sumu 18 000 eur," referuje HockeySlovakia.sk.

SR hokej TEL 28. kolo Slovan Nitra BAX Čítajte viac Spor medzi klubmi a zväzom sa vyostruje. Takto nemôžeme fungovať, nežijeme v totalite, tvrdí šéf Nitry

Zväz tiež uviedol, že z dôvodu zvýšenia stability súťaží pre budúcu hokejovú sezónu VV SZĽH schválil úpravu smernice pre postih klubov pri odhlásení družstva pred začiatkom alebo počas príslušnej súťaže zväzu.

„Zmena sa týka najmä úprav poplatkov a definície termínov na odhlásenie sa družstiev z profesionálnych súťaží alebo amatérskych súťaží,“ uviedol zväz.

Zo správy na webe SZĽH vyplýva, že kluby sa z extraligy seniorov a prvej ligy môžu odhlásiť od prihlásenia družstva až do okamihu udelenia licencie.

Poplatok je v takom prípade už 25-tisíc eur, od momentu udelenia licencie až do konca súťaže za 50-tisíc eur.

V ďalších, teda amatérskych súťažiach, sú tieto poplatky po novom 3320 resp. 6640 eur.

Hráči s najtvrdšou strelou na MS aj so Slovákmi Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Pozrite si akou rýchlosťou pália na brankárov...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Tipos extraliga