Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Spor medzi klubmi a zväzom sa vyostruje. Takto nemôžeme fungovať, nežijeme v totalite, tvrdí šéf Nitry

Na víťazstve Slovana sa gólom podieľal aj... Foto: TASR, Pavel Neubauer
SR Bratislava šport hokej TEL 8. kolo Slovan Zvolen BAX Na víťazstve Slovana sa gólom podieľal aj Samuel Takáč (v strede).

Kluby, ktoré žiadajú zmenu, vo svojich požiadavkách zdôrazňujú rovnosť a solidaritu medzi všetkými.

Narážajú tým na Slovan Bratislava, ktorý v uplynulých sezónach ako jediný nepodpísal zmluvu s generálnym sponzorom extraligy.

„Bola to anomália, s ktorou sme sa naučili žiť, keďže sme nemali na výber. Nemyslím si však, že by sme v takomto nastavení boli schopní fungovať naďalej,“ upozorňuje šéf HK Nitra.

Dánsko Kodaň SR Hokej MS2018 A Česko Slovensko Čítajte viac Slovákov zjednotil Kanaďan. Ramsayho nástupca? Najvážnejším kandidátom je Országh, vraví Valábik

Jedným z problémov podľa neho je aj fakt, že sa kluby museli často podriaďovať pri rozhodovaní Slovanu.

„Nie sme v totalitnom režime, kde väčšina bude počúvať názor jedného alebo názor absolútnej menšiny. Vo vyspelých demokraciách to takto fungovať jednoducho nemôže,“ ozrejmuje Kováčik.

Väčšina rozhodnutí zväzu, s ktorými kluby nesúhlasili, boli podľa Kováčika robené v prospech Slovana.

„Aby sme si neklamali, zväz a Slovan sú spojené nádoby. Som presvedčený, že keď by sa dokázali predstavitelia Slovana dohodnúť s väčšinou klubov extraligy, nebol by so zväzom absolútne žiadny problém,“ vyhlásil Kováčik.

SR Hokej TEL 50.kolo Spišská Prešov POX Čítajte viac Réway si už našiel nový klub, ostáva na Slovensku. Sťahuje sa do tímu, ktorý v základnej časti extraligy skončil v top štvorke

Nevyjadril sa k otázke, ako bude extraliga fungovať bez zväzu, ktorý vlastní licencie na účasť v medzinárodných súťažiach.

"Našou prioritou bude výchova mládeže a nových slovenských reprezentantov. Na to potrebujete čas a priestor. Pri súčasnom nastavení, ktoré určil zväz, to nie je možné.

Trištvrte roka sme sa snažili stretnúť s predstaviteľmi zväzu a podebatovať o týchto témach. Bez úspechu. Vyvrcholilo to tak až do súčasného stavu," hodnotí nepriaznivú situáciu Kováčik.

Partnerky hokejistov HC Košice Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Hokejisti HC Košice získali majstrovský titul,...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miroslav Kováčik #SZĽH #Tipos extraliga