Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti Slovana získali skúseného útočníka. V NHL hral za Phoenix aj Washington

Americký hokejista Chris Brown sa stal hráčom HC Slovan Bratislava. Tridsaťdvaročný útočník odohral uplynulých šesť sezón v Nemecku, na konte má aj 23 zápasov v NHL.

06.05.2023 21:21
Chris Brown HC Slovan Foto:
Chris Brown pôsobil v poslednej sezóne v nemeckom Iserlohne.
debata

Podľa športového riaditeľa Slovana Ota Haščáka je Brown výborne stavaný silový hráč. „Je to silový útočník, ktorého sme si vybrali aj pre jeho obrovské skúsenosti. Okrem toho má nadštandardné hokejové myslenie, disponuje kvalitnými zručnosťami a dokáže hrať efektívne v náročných priestoroch klziska s pukom aj bez neho,“ uviedol pre klubový web Haščák.

Jeho schopnosti budú chcieť využiť najmä v presilových hrách aj v oslabeniach. „Rátame s ním na krídle v prvých dvoch útokoch a verím, že nám do týchto kľúčových formácií prinesie požadovanú kvalitu, skúsenosti a produktivitu,“ poznamenal Haščák.

Video

Brown odohral v sezóne 2022/2023 50 zápasov v najvyššej nemeckej súťaži, v ktorých nazbieral 22 kanadských bodov za 9 gólov a 13 asistencií. Jeho vizitku zdobí aj titul majstra sveta do 18 rokov a bronz z MS do 20 rokov.

V roku 2009 ho z 36. miesta draftoval klub Phoenix Coyotes, za ktorý odohral v NHL 11 zápasov. Ďalších 12 pridal vo farbách Washingtonu Capitals. V najprestížnejšej súťaži sveta sa prezentoval bilanciou 2 góly, 1 asistencia a 21 trestných minút.

HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Čítajte viac Halák je v hre. Nemec zatiaľ nie. Nominácia Slovenska na MS v hokeji je známa

Slovenská extraliga bude pre neho druhá európska súťaž, v nemeckej DEL odohral počas šiestich sezón 274 zápasov so ziskom 174 bodov.

„Veľmi sa teším na pôsobenie v Slovane. Taktiež moja rodina je nadšená z môjho nového pôsobiska. Verím, že prinesiem tímu môj štýl hry a skúsenosti, ktoré sú potrebné na dosiahnutie tímových cieľov,“ povedal Brown pre hcslovan.sk.

Hviezdy MS 2023 a ich atraktívne partnerky Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Elitní hokejisti a krásne ženy - to odjakživa...
debata chyba