Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Réwaya sme chceli udržať, on sa však rozhodol ísť cestou, ktorá je podľa mňa nesprávna, vraví šéf Spišiakov

Martin Réway. Foto: Profimedia
Martin Réway Martin Réway.

Nepokračuje však Martin Réway. Predložili ste mu ponuku, ktorú neprijal, alebo nebola z vašej strany snaha o jeho udržanie?

Martinovi sme dali ponuku, ktorá obsahovala určité zásadné body a tie by musel dodržať, ak by chcel ostať v našom klube. Istý čas to vyzeralo, že ponuku prijme, ale nakoniec sa rozhodol ísť svojou cestou, ktorá je podľa mňa nesprávna.

Narážate na fakt, že opäť nevydržal dlhšie v rovnakom klube viac ako jednu sezónu?

Na iné veci, ktoré nechcem komentovať.

Pomáha vám s budovaním kádra opäť aj brat Branislav a bude pokračovať v klube aj ako hráč?

Fungujeme v rovnakom režime ako posledné roky. Nie je dôvod niečo meniť. Otázka jeho hráčskej budúcnosti je otvorená. Rozhodne sa v najbližších týždňoch.

04. Finále Košice - Zvolen Čítajte viac Neznášam takéto hádky. Dve extraligy by boli nezmysel, vraví Kanaďan so slovenskými koreňmi

Nakoľko vám z finančnej stránky pomohlo, že sa diváci vrátili po kovide na tribúny a navyše ste to dotiahli až do semifinále, ktoré bolo divácky atraktívne?

Ak by nebolo divákov, tak sa v Spišskej Novej Vsi nemôže hrať hokej na úrovni top šesť. Sú dôležitou súčasťou rozpočtu a bez nich to nemá význam robiť. Zároveň to ani nie je možné, pretože nám stále chýba jeden finančne silný generálny partner, ako je to v iných mestách a kluboch. Príjmy zo vstupného u nás tvoria približne 40 percent rozpočtu.

Budú sa vám teraz o niečo ľahšie oslovovať sponzori, keď má klub za sebou bronzový úspech?

Už sa ozvalo niekoľko nových. Verím, že to bude pokračovať a vyskladáme čo najvyšší možný rozpočet, aby sme mohli opäť postaviť kvalitné mužstvo.

Očakávate vyššiu podporu od partnerov a navýšenie rozpočtu pre ďalšiu sezónu?

Veľmi v to dúfame. Hneď po skončení sezóny sme začali s oslovovaním sponzorov a zatiaľ máme výbornú spätnú väzbu. Pre našich sponzorov sme prichystali aj banket ako poďakovanie za ich podporu.

Branislav Rapáč ako kapitán Spišskej Novej Vsi. Foto: TASR, Veronika Mihaliková
SR hokej extraliga Rapáč Spišská Banská Bystrica Branislav Rapáč ako kapitán Spišskej Novej Vsi.

V porovnaní s prvou sezónou išlo podľa vašich slov na platy o 15-tisíc eur mesačne viac. Chceli by ste rozpočet v tretej sezóne v extralige ešte navýšiť?

Na to zatiaľ nevieme odpovedať, keďže neprebehli všetky stretnutia so sponzormi. Múdrejší budeme v priebehu tohto mesiaca. Bohužiaľ, pre určité problémy s mestom od nás odchádza firma Brantner, ktorá bola jedným z našich hlavných podporovateľov v posledných rokoch.

S touto stratou sa musíme vyrovnať a nahradiť ju. Rozpočet však budeme musieť jednoznačne navýšiť, keďže platy hráčov po ďalšej úspešnej sezóne stúpli, čo je prirodzené.

O akú čiastku ste prišli odchodom spomínanej firmy?

Išlo o päťcifernú sumu.

Partnerky hokejistov HC Košice Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Hokejisti HC Košice získali majstrovský titul,...

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #HK Spišská Nová Ves #Richard Rapáč