Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti Popradu majú nového trénera. Vedenie stavilo na odborníka z Česka

Novým trénerom hokejistov HK Poprad sa stal Čech Aleš Totter. Pre 51-ročného kouča, ktorý naposledy viedol Prostějov v druhej najvyššej českej súťaži, pôjde o prvú skúsenosť v slovenskej extralige.

01.05.2023 10:05
Aleš Totter Foto:
Aleš Totter bol posledné dve sezóny hlavným trénerom druholigového Prostějova.
debata (1)

Na miesto asistenta trénera sa vracia Ján Šimko, druhým asistentom zostáva Radoslav Suchý. Totter nahradil na striedačke Petra Mikulu, ktorý skončil vo funkcii spoločne s asistentom Františkom Štolcom.

„Samozrejme, slovenská extraliga je najvyššia súťaž, má 12 tímov a 12 hlavných trénerov. Vážim si to, že môžem byť medzi nimi. Hlavne Poprad má históriu, skvelých fanúšikov a super zázemie. Som veľmi rád za túto výzvu a teším sa na novú sezónu,“ povedal Totter pre klubový web.

Panthers Bruins Hockey Čítajte viac Najlepší tím základnej časti NHL skončil. Česi tak môžu mať superposily na MS

Nový kouč „kamzíkov“ má jasnú predstavu, akým herným štýlom sa majú prezentovať jeho zverenci: „Mám rád ofenzívny hokej. Verím, že tu prilákame divákov do hľadiska. Budeme chcieť hrať s pukom, diktovať tempo zápasu, diktovať hru a vtiahnuť ľudí. Nezaručíme výsledok, ale verím, že fanúšikovia uvidia hráčov, ktorí sem nosia každý deň srdce a všetko nechávajú na ľade.“

Totter už má skúsenosť so slovenským klubovým hokejom, v sezóne 2011/2012 viedol Tatranských Vlkov v MHL. Uplynulé dva roky trénoval „jastrabov“ z Prostějova. Predtým tri sezóny robil asistenta Václavovi Prospalovi v Českých Budějoviciach.

Slovensko, legendy Čítajte viac Slafkovský na exhibícii gól z bufetu nedal. Lopušanová mala zo slovenských legiend rešpekt

„Hlavného trénera sme hľadali ako je u nás zvykom na Slovensku, ale jedna z alternatív nám nevyšla, a preto sme sa pozreli do zahraničia a najmä do Česka. Na tom, že chceme mať trénera z Česka, sme sa zhodli v klube všetci,“ uviedol pre klubovú webstránku riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

Na Tottera sa k vedeniu Popradu dostali iba dobré referencie – má skúsenosti z českej extraligy alebo prvej ligy. „Do kabíny sme chceli priniesť moderný dynamický štýl hokeja, podobný, ako hrá naša reprezentácia. Nový tréner je v tomto smere dobrý adept, pretože preferuje dynamický hokej. Smeruje k tomu tiež aj výber našich nových hráčov a obmena kádra,“ dodal Jurinyi.

Známe aj zloženie realizačného tímu. Asistentmi budú Šimko a Suchý, Martin Klempa bude trénerom brankárov. Doplní ho Stanislav Salát, ktorý bude zároveň pôsobiť aj ako videoanalytik.

Partnerky hokejistov HC Košice Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Hokejisti HC Košice získali majstrovský titul,...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Aleš Totter