Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Neznášam takéto hádky. Dve extraligy by boli nezmysel, vraví Kanaďan so slovenskými koreňmi

Dan Ceman diskutuje s hlavným rozhodcom. Foto: TASR - Milan Kapusta
SR Hokej Extraliga Muži 4. kolo KEX Dan Ceman diskutuje s hlavným rozhodcom.

Ako ste vnímali kritiku štýlu hry, ktorým ste sa prezentovali v play off?

Nemyslím si, že sme hrali tak defenzívne, ako to bolo prezentované. Ani to nebol náš prvoradý zámer. Jednoducho sme mali hráčov, ktorí vynikali popri ofenzíve aj v defenzívnych činnostiach. Hrali sme účelný hokej ale rozhodne sme neboli s piatimi hráčmi zasunutý v obrannom pásme. Taký štýl hokeja osobne nemám rád a nechcem byť jeho súčasťou.

Hráči vedeli, akým štýlom chceme hrať. Obrovský kredit si zaslúžia Chovan, Bartánus, Ferenc, Olsson, Deyl. Boli to skutoční lídri na ľade i v kabíne.

Finále vychytal Dominik Riečický, no počas základnej časti aj v play off bol rovnako dominantný aj Jaroslav Janus. Bola práve vyrovnaná brankárska dvojica vašou najsilnejšou zbraňou?

Obaja si zaslúžia obrovskú pochvalu a obdiv. Podávali tak skvelé výkony, že sme ich začali brať za samozrejmé. Jaro mal počas základnej časti obdobia, kedy bol niekoľko zápasov po sebe prakticky neprekonateľný.

12. Finále Košice - Zvolen Čítajte viac Magnet na tituly, famózny brankár i nedobytná pevnosť. Sedem dôvodov, prečo získali Košice magickú deviatku a vyrovnali Slovan

Dominik bol ku koncu základnej časti zranený ale vrátil sa vo výbornej forme a dokonca vychytal pár čistých kont. Mali sme teda príjemné starosti, koho postaviť v play off do brány. Finále napokon padlo na Riečického, ktorý to zvládol výborne a podržal nás v rozhodujúcich momentoch.

Košice sa kvalifikovali do Ligy majstrov. Nie je však ešte isté, či miestenku využijú. Bola by to pre mužstvo zaujímavá konfrontácia?

Je to veľký zásah do rozpočtu. Najmä ak sa chceme porovnávať s tímami zo švédskej ligy. Musí to však v prvom rade dávať zmysel z finančného hľadiska. Liga majstrov je zaujímavá aj z hľadiska cestovania a utužovania vzťahov v tíme. Pre hráčov je to zároveň veľmi zaujímavá skúsenosť. V priebehu pár týždňov sa dozvieme, či do toho ideme alebo nie.

Začali ste už s budovaním kádra pre nasledujúcu sezónu?

Je to proces, ktorý je nutné naštartovať už počas sezóny. Prioritou sú slovenskí hráči, ktorých chceme udržať čo najviac. Prebiehajú aj rozhovory s legionármi, takže uvidíme, koho z nich sa nám podarí podpísať pre ďalšiu sezónu. Chceme opäť poskladať tím, ktorý bude schopný zabojovať o titul, pretože akonáhle jeden vyhráte máte chuť získať ďalší.

Hokejisti Košíc s víťazným Pohárom Vladimíra... Foto: TASR, Roman Hanc
07 Finále Košice - Zvolen Hokejisti Košíc s víťazným Pohárom Vladimíra Dzurillu

Športový manažér Gabriel Spilar si pochvaľoval spoluprácu s vami. Ako to vidíte vy?

S Gabim sme boli pri zháňaní posíl takmer vždy na jednej vlne. Je to skvelý človek a môžem potvrdiť, že sme nemali žiadne väčšie nezhody. Nie vždy som pracoval s ľuďmi, ktorým som úplne dôveroval a mal som radosť zo spolupráce. Je skvelé, že s Gabim tento problém nemám.

V Košiciach vraj ostanete pokiaľ vás nezláka mimoriadna ponuka. Stihol sa vám už niekto ozvať?

Keď som šiel do Košíc mal som cieľ ostať tu minimálne dva roky. Každý tréner má rád stabilitu, ale na druhej strane chcete zarobiť čo najviac peňazí pokiaľ to bude možné. Jedno z mojich top kritérií pre výber miesta je profesionalita organizácie. To Košice do bodky spĺňajú.

Majstrovské oslavy víťaza extraligy HC Košice Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ako prebiehal víťazný duel a oslavy s pohárom...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Dan Ceman