Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičania začali v malej hale, čakali osem rokov. S prísnym Kanaďanom lomcovali emócie

Sezónu začali v maličkej hale, kde na nich chodilo 600 fanúšikov, a ani výsledkovo to s nimi nevyzeralo dobre. Bič však plieska na konci a košickí hokejisti napokon zakončili sezónu s majstrovským pohárom nad hlavou - vo vypredanej Steel Aréne pred 8400 ľuďmi.

23.04.2023 21:08
SR Hokej TEL play off finále 5. Košice Zvolen KEX Foto: ,
Oslavy titulu sa nemôžu zaobísť bez maskota či rodinných príslušníkov nových majstrov Slovenska.
debata (3)

Oceliari vyhrali finále proti Zvolenu jasne 4:1 na zápasy, v rozhodujúcom zápase vygumovali súpera po výsledku 3:0. Majstrovský titul získali po ôsmich rokoch.

"Úžasný pocit, Máme za sebou veľmi dlhý rok a počas sezóny sme odviedli veľa tvrdej práce. Bol to tímový výkon a rozhodli detaily.

Čas, ktorý som tu strávil, bol úžasný, tím má bohatú históriu a bola to veľká výzva. Mali sme zlý začiatok, ale máme v tíme výborných lídrov, ktorí pomohli," vravel do kamery košický kouč Dan Ceman.

Majstrovské oslavy víťaza extraligy HC Košice Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ako prebiehal víťazný duel a oslavy s pohárom...

Po otázke, čo znamená titul pre neho osobne, sa na niekoľko sekúnd odmlčal a po pauze pohnutým hlasom dodal: „Vyhrať titul, to nikdy neomrzí.“

Špecifické finále odohral Michal Chovan. Exkapitán Zvolena nastúpil proti bývalým kolegom už s céčkom na košickom drese a mužstvo doviedol k zlatu.

„Bola to turbulentná sezóna. Zdá sa mi, že v októbri sme boli desiati, vyhrali sme zápas a teraz sme tu. Ďakujem klubu, fanúšikom, ľuďom, ktorí robia okolo hokeja. Vo finále sa stretli vyrovnané tímy a rozhodli detaily. Teraz sa ideme sa tešiť,“ usmieval sa Chovan.

Základom úspechu oceliarov bola zodpovedná defenzíva. V piatich finálových dueloch dvakrát vygumovali súpera na nulu, spolu dostali len sedem gólov.

Maroš Jedlička Čítajte viac Ako otočiť sériu z 0:3 na 4:3? Netuším, no Pardavému volať nebudem

„Je to veľká radosť, ťažko sa to dá opísať. Bola to ťažká sezóna, na začiatku to nebolo dobré, ale zomkli sme sa. Je to titul po dlhej dobe a myslím si, že Košice si ho zaslúžili. Dokázali sme, že hokej sa tu robí dobre,“ vravel obranca Radek Deyl.

Peter Oremus bol po zápase sklamaný, ale má byť na čo hrdý. Za tri roky, čo je vo Zvolene, vybojoval s tímom tri medaily – pred dvoma rokmi zlato, vlani bronz a teraz striebro.

Tréner Zvolena Peter Oremus. Foto: TASR, František Iván
zvolen oremus Tréner Zvolena Peter Oremus.

„Stretli sa dva vynikajúce tímy a diváci videli parádny hokej, či tu alebo vo Zvolene. Košiciam gratulujem za celý klub k titulu. Naši chlapci predviedli kus dobrej roboty a zaslúžili si finále. V zápasoch rozhodli maličkosti,“ vravel Oremus.

K otázke o svojej budúcnosti sa vyjadril stroho: „Čo bude ďalej? O mesiac sa mi končí zmluva, uvidíme,“ dodal Oremus.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HC Košice #Michal Chovan #Dan Ceman