Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Réway prezradil, aký mal cieľ a vyjadril sa k reprezentácii. Útočník Zvolena rozosmial novinárov

Hokejisti Spišskej Novej Vsi skončili pred bránami finále Tipos extraligy. Rozhodujúci siedmy semifinálový duel vo Zvolene prehrali tesne o gól (2:3) a celú sériu takisto tesne 3:4 na zápasy. V celkovom hodnotení najvyššej súťaže skončili na konečnej tretej pozícii, čo je ich doterajšie historické maximum.

14.04.2023 11:46
HOKEJ-TE: HKM Zvolen - HK Grotto Spišská Nová Ves Foto:
Martin Réway si preberá bronzovú medailu.
debata (3)

"Odohrali sme asi najlepšie zápasy v semifinálovej sérii práve posledné dva, ale bohužiaľ, nestačilo to a prehrali sme ich,“ sklamane hodnotil sériu kapitán Spišiakov Branislav Rapáč.

Ten sa nechcel vyhovárať na rozhodcov v siedmom zápase pod Pustým hradom pri posúdení faulu Juraja Valacha a verdikte udeliť trestné strieľanie za stavu 2:2, ktoré Peter Zuzin premenil a rozhodol duel i celú sériu.

"Nebudem si vylievať zlosť na rozhodcoch, ani nechcem znižovať výhru Zvolena. Gratulujem súperovi, dal o gól viac a zaslúžene zvíťazil.

Ak sa však chce liga posunúť dopredu, tak rozhodcovia musia byť profesionálni. Na tom musí extraliga pracovať, pretože rozhodcovia nestíhajú tempu tejto ligy. Dialo sa tak počas celej sezóny, za tým si stojím.“

Branislav Rapáč sa snažil nájsť aj pozitíva.

"Som hrdý na každého jedného nášho hráča ako odohral túto sériu a celé play off. Hrali sme všetci so srdcom. Veril som, že zvládneme aj tento siedmy zápas.Videl som emóciu po každej tretine, striedačka žila, šatňa žila. Výborná partia sa tu stretla, každý ťahal za jeden povraz.

Niektorí nás tipovali na baráž či vypadnutie z extraligy, ale ja som veril tomuto tímu, tvrdil som, že káder je kvalitný. Hrám extraligu desať rokov a viem zhodnotiť silu mančaftu. Klobúk dole pred týmito chalanmi.“

Emócie po zápase neskrýval ani 20-ročný talentovaný útočník Zvolena Maroš Jedlička, ktorý otvoril skóre stretnutia a presadil sa tak po šesťzápasovej streleckej odmlke.

Prezradil aj tajný recept: "Už dlhšiu dobu som nedal gól, takže sú to super pocity. Omočil som si pred zápasom hokejky a potom spláchol vodou, takže možno aj to pomohlo. Ak bude chcieť dávať góly aj niekto z mojich spoluhráčov, spravím to i za neho, mne je to jedno.“

Jedlička neskrýval veselú náladu, ale rozosmiatych novinárov sa snažil tlmiť aj uvážlivejšími slovami.

"Stále nie sme tam, kde by sme chceli byť. Takže musíme sa trošku upokojiť a sústrediť sa na to, čo bude. Myslím si, že vo finále sa stretnú dva najsilnejšie tímy v extralige, takže fanúšikovia si to môžu užiť. Košice majú veľkú silu, vedia vyhrať dôležité zápasy. My im určite nič nedáme zadarmo.“

Vo Zvolene bol vo štvrtok prvýkrát v sezóne vypredaný štadión. Prišlo 5345 divákov, čo sa udialo naposledy pred covidovým obdobím.

"Prvýkrát, čo hrám za Zvolen, bol vypredaný štadión. Sme veľmi vďační za skvelú atmosféru a dúfam, že tomu tak bude aj naďalej,“ vyhlásil Jedlička.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Martin Reway #HK Spišská Nová Ves #Branislav Rapáč #Maroš Jedlička