Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Má medailu z olympiády, rozhodol siedmy zápas: Čo som urobil, je nechytateľné, usmieval sa Zuzin

Favorit prehráva 2:3 na zápasy, nastupuje s nožom na krku, ale zostávajúce dve stretnutia zvládne a vyhrá celú sériu. Semifinálové boje Košice - Michalovce a Zvolen - Spišská Nová Ves sa podobali ako vajce vajcu.

13.04.2023 22:27
Zuzin Zvolen Foto: ,
Peter Zuzin v drese Zvolena.
debata (1)

Rovnako ako včera Košice, aj Zvolen zvládol rozhodujúci siedmy zápas na domácom ľade. Spišiakov pretlačil po výsledku 3:2 a po výhre v sérii 4:3 postúpil do finále.

Výhra pre fanúšikov

Rozhodujúci moment za stavu 2:2 obstaral Peter Zuzin.

Bronzový medailista z olympiády v Pekingu premenil v 55. min trestné strieľanie rutinérskym spôsobom, keď „vymiešal“ brankára hostí Marcela Melicherčíka.

SR Hokej TEL play off 1/2 7. Zvolen Spišská BBX Čítajte viac Nepomohla noha Kanaďana, ani ruky Réwaya. O druhom finalistovi rozhodlo trestné strieľanie

Zuzin predviedol svoju špecialitu – rýchlu prácu s pukom a strelu nad vyrážačku gólmana.

„Mám to odskúšané. Vedel som, že brankár súpera bude na to pripravený, že to má napozerané, ale… Je to nechytateľné,“ vravel útočník Zvolena do kamery RTVS.

Pozrite si Zuzinov víťazný nájazd v čase od 05:50 min

Z výhry v siedmom zápase mal veľkú radosť. Venoval ju fanúšikom HKM, ktorí konečne prišli na semifinále v hojnom počte.

„Fantastické víťazstvo, ľudia si to zaslúžili. Prišiel plný štadión a videl dôležitý triumf. Treba si ho chvíľu užiť, ešte sme nič nedokázali. Už v nedeľu nás čaká ďalší zápas, takže teraz bude dôležitá dôsledná regenerácia,“ dodal Zuzin.

So Zvolenom to v priebehu semifinále nevyzeralo dobre. Bronzový tím z minulej sezóny prehral „vyhratý“ piaty zápas série, v ktorom otočil z 1:4 na 5:4, ale napokon padol 5:6.

Réway hokej Čítajte viac Spišskej pomohla aj geniálna prihrávka, prišla však o Réwaya. Ono to príde, burcuje Oremus

Ani to však Zvolenčanov nezlomilo. Na ľade Spišskej Novej Vsi sériu vyrovnali a doma rozhodli.

„Máme veľkú radosť. Za postupom do finále stojí práca hráčov, trénerov, vedenia a ďalších ľudí okolo klubu. Veľmi dôležité bolo, že sme vyhrali zápas v Spišskej. Tam sme získali istotu na hokejkách,“ hodnotil kouč HKM Peter Oremus.

Zvolen sa vo finále stretne s Košicami. Na prognózy bude ešte čas, ale jedna štatistika je do očí bijúca – Košice ani Zvolen nevyužili v siedmich zápasoch semifinále ani jednu presilovku.

Gólová radosť hokejistov Zvolena. Foto: TASR, Ján Krošlák
Zvolen hokej Gólová radosť hokejistov Zvolena.

Oceliari nezužitkovali až 25 početných výhod, Zvolen 19. Je teda zrejmé, že boj o zlato rozhodne aj úspešnosť v presilových hrách.

Bronz pre Spišiakov

Hostia boli po záverečnom hvizde pochopiteľne sklamaní, ale chlapsky museli priznať, že v rozhodujúcom zápase boli o gól horší.

SR hokej Spišská Banská Bystrica Čítajte viac Chudobný Spiš žije hokejom. O eufóriu sa stará aj bratská dvojica

Opak však mohol byť pravdou. Spišská mala v druhej tretine výhodu štyroch presiloviek, využila však len jednu.

„Gratulujem Zvolenu k štvrtému bodu a k výhre v celej sérii. Dnes rozhodli maličkosti. O ten jeden gól sme boli horší,“ reagoval kouč hosti Vlastimil Wojnar.

Tretie miesto je pre Spišiakov najväčším úspechom v klubovej histórii. Ešte pred pár rokmi hrali o súťaž nižšie, dnes im zavesili na krk bronzové extraligové medaily.

„Prehra nás bude tak týždeň hnevať. Ale potom si uvedomíme, že to bola výborná sezóna a že sme dokázali niečo výnimočné,“ dodal Wojnar.

Finálová séria Košice – Zvolen sa začína v nedeľu 16. apríla v Steel Aréne.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #semifinále #Zvolen #Peter Zuzin