Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nepomohla noha Kanaďana, ani ruky Réwaya. O druhom finalistovi rozhodlo trestné strieľanie

Hokejisti Zvolena sa stali po Košiciach druhými finalistami play off Tipos extraligy. V rozhodujúcom siedmom semifinálovom zápase zdolali na domácom ľade Spišskú Novú Ves 3:2. V sérii triumfovali 4:3 na zápasy a vo finále si zahrajú opäť po dvoch rokoch. Spišiaci získali bronzové medaily, keďže po základnej časti skončili vyššie ako druhý zdolaný semifinalista z Michaloviec.

13.04.2023 20:22 , aktualizované: 20:37
SR Hokej TEL play off 1/2 7. Zvolen Spišská BBX Foto: ,
Hokejisti Zvolena sa radujú po postupe do finále hokejovej extraligy po triumfe v siedmom zápase série proti Spišskej Novej Vsi.
debata (2)

V súbojoch o majstrovský titul sa tak od nedele predstavia dva najlepšie tímy po základnej časti. Košice, ako víťaz dlhodobej časti súťaže, budú mať v prvom stretnutí výhodu domáceho prostredia.

Do vedenia išli v prvej tretine domáci hokejisti, keď si osamotený Jedlička poradil pred bránkou s Melicherčíkom.

Na začiatku druhej tretiny vyrovnali hostia v presilovke Nellisom spred bránkového priestoru, lenže potom nevyužili ďalšie dve početné výhody a pykali, keď mal priveľa priestoru Huntebrinker – 2:1.

SR Hokej Extraliga 1. kolo Poprad Slovan POX Čítajte viac Slovan už nemá záujem o dlhoročného kapitána. Ako naložil s trénerom Pardavým?

V závere zápasu sa Spišskej Novej Vsi podarilo vyrovnať na 2:2, keď sa puk odrazil do bránky od nohy Kanaďana Kalea Karbashiana a jeho gól odobril až videorozhodca. V následnej presilovke sa však Spišiaci nepresadili a nepomohli ani čarovné prihrávky Martina Réwaya.

Radosť hostí z nerozhodného stavu trvala len necelé tri minúty. Po tretíkrát dostal domácich do vedenia v zápase a napokon aj víťazný gól pre Zvolen zaznamenal z trestného strieľania Peter Zuzin.

HKM Zvolen – HK GROTTO Spišská Nová Ves 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Góly: 18. Jedlička (Langkow, R. Bondra), 28. Huntebrinker (R. Bondra), 55. Zuzin (t.s.) – 22. Nellis (Réway, Majdan), 52. Kerbashian (Majdan). Rozhodovali: M. Korba, Hronský – Bogdaň, Durmis, vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5345 divákov.
Zvolen: Trenčan – Messner, Hain, Mudrák, Rauhauser, Kubka, Hanna – Jedlička, Langkow, R. Bondra – Zuzin, Viedenský, Marcinek – Sideroff, Huntebrinker, M. Hecl – Stupka, Šiška, Csányi
Spišská Nová Ves: Melicherčík – Ališauskas, Žiak, Beaudry, Romaňák, J. Valach, Ulander, Groch – B. Rapáč, Bortňák, Džugan – La Porte, Myklucha, Kerbashian – Réway, Nellis, Majdan – Vandas, Vartovník, Verbeek

program finále play off Tipos extraligy 2022/23:
1. zápas: nedeľa 16. apríla o 18.00 h v Košiciach
2. zápas: pondelok 17. apríla o 18.00 h v Košiciach
3. zápas: štvrtok 20. apríla o 18.30 h vo Zvolene
4. zápas: piatok 21. apríla o 18.30 h vo Zvolene
prípadný 5. zápas: nedeľa 23. apríla o 18.00 h v Košiciach
prípadný 6. zápas: utorok 25. apríla o 18.00 h vo Zvolene
prípadný 7. zápas: štvrtok 27. apríla o 18.00 h v Košiciach

Časy začiatkov stretnutí musí ešte potvrdiť vedenie súťaže.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Tipos extraliga #HK GROTTO Spišská Nová Ves