Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan už nemá záujem o dlhoročného kapitána. Ako naložil s trénerom Pardavým?

Hokejisti majstrovského Slovana Bratislava vypadli už vo štvrťfinále play off s Michalovcami, čo sa im nestalo dlhých dvanásť rokov. Vedenie dnes vyhodnotilo sezónu ako neúspešnú a prezradilo aj pohyby v hráčskom kádri.

13.04.2023 17:14
SR Hokej Extraliga 1. kolo Poprad Slovan POX Foto: ,
Realizačný tím Slovana na neúspešnú sériu nedoplatil (vľavo v pozadí tréner Ján Pardavý). Zato v hráčskom kádri prišlo k veľkým zmenám.
debata (3)

Azda najdôležitejšou informáciou z rozhovorov majiteľov s realizačným tímom je fakt, že vo funkcii hlavného trénera zostáva Ján Pardavý a pri prvom tíme zostanú aj asistenti Andrej Podkonický a Richard Kapuš.

„Vlani sme podpísali trojročnú spoluprácu s novým športovým riaditeľom a realizačným tímom s istou dlhodobou víziou, perspektívou a cieľmi, ku ktorým sa chceme spoločne dostať a dosiahnuť ich," uviedol pre klubový web člen predstavenstva HC SLOVAN Bratislava a.s. Pavol Hofstädter.

Jaromír Jágr. Čítajte viac Kľúčová séria sezóny, nový vzhľad. Jágr zmenil imidž, v minulosti sa na jeho vlasoch zabávali

„Rozhodli sme sa preto nerobiť po prvom potknutí sa unáhlené rozhodnutia, vrátane personálnych zmien, povedzme z čisto subjektívnych dôvodov. Kontinuita a stabilita sú pre nás dôležitými hodnotami, ktoré sme uprednostnili pred stínaním hláv,“ skonštatoval jeden zo spolumajiteľov.

Vedenie Slovana už nepočíta s dlhoročným kapitánom tímu a oporou defenzívy Michalom Sersenom, ktorému nebude po vypršaní zmluvy, čiže po 30. apríli 2023, ponúknuté jej predĺženie. To isté platí aj pre Milana Kytnára, Natea Kallena a Reida Dukea.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Druhý Čech so 100 bodmi v NHL? Slováci ich mali dávno. Jeden velikán vyčnieva

Z hráčskeho kádra nebude už v Slovane pokračovať ani trio Tomáš Matoušek, Tomáš Zigo a Nikita Ščerbak, na ktorých si Slovan neuplatnil jednoročnú opciu.

Naopak, trojica Samuel Hlavaj, Brant Harris a Matt Mackenzie sa napriek ponukám od klubu na predĺženie ich kontraktov rozhodla pre ďalšie pôsobenie v zahraničných ligách.

SR Hokej TEL play off 1/2 7. Košice Michalovce KEX Čítajte viac Aký je dnes deň? Prišiel som o dva roky života, ale pre toto milujeme hokej, vravel tréner Košíc

Už skôr počas sezóny si klub uplatnil opcie na Samuela Baroša, Patrika Maiera, Samuela Feretu, Daniela Gachulinca a Tomáša Töröka. Na spolupráci pre ďalšie obdobie sa dohodol s ofenzívnym lídrom tohtoročnej súpisky Liamom Pecararom.

„O ďalších hráčoch, s ktorými je HC SLOVAN už dohodnutý na kontraktoch pre nadchádzajúcu sezónu, bude klub informovať postupne po 1. máji 2023," píše Slovan na svojom webe.

Slováci s najviac bodmi v jednej sezóne NHL Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcom rebríčku sa dozviete, ktorí...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava