Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Opora Michaloviec Škorvánek: Podľa otca som si vybral najhorší post. Proti Košiciam to bude vybičované viac ako proti Slovanu

Dbáte na jeho rady?

O hokeji debatujeme, bez toho to nejde. Niektoré veci rozoberáme, ale niekedy sa už o hre nechce so mnou baviť, lebo vidí, že mám toho veľa. Aj on si želá, aby bolo moje súkromie nielen o hokeji.

Dukla hrá zatiaľ v play off famózne, čo je základom doterajšieho úspechu?

Veľkú úlohu zohral tréner Peter Kudelka. Odvtedy, keď prišiel k tímu ako hlavný kouč, začal s nami pracovať predovšetkým po mentálnej stránke.

Chalani i ja sám si teraz viac veríme. Rýchlo sme si osvojili mentalitu play off hokeja. Hráme defenzívnejšie a vyhovuje nám to. Výhra nad Trenčínom v rozhodujúcom zápase nám dodala veľkú energiu, ktorú sme využili aj vo štvrťfinále proti Slovanu.

Odohrali ste jedenásť zápasov za 16 dní. Necítilo mužstvo veľkú únavu?

Musíte k tomu pripočítať aj cestovanie. Nebolo to jednoduché, ale taký je koniec sezóny. Vedeli sme, že nás čaká náročný program. Oddychovať sa dalo len medzi zápasmi. Zvládli sme to výborne, nemali sme žiadne výraznejšie fyzické výpadky.

Jaroslav Janus Čítajte viac Janus vysvetľuje, prečo teraz reprezentáciu nerieši. Jeden futbalový brankár mu poriadne lezie na nervy

Čo hovoríte na to, že v semifinále sú tri tímy z východu krajiny?

Východniari sa tešia a to je len dobre. Hlavným dôvodom je vyrovnanosť nielen play off, ale predovšetkým základnej časti. Aj fanúšikovia mohli vidieť, že favoriti viackrát nestačili na outsiderov, každý mohol prehrať s každým.

V semifinále vás čakajú Košice s najlepšou ofenzívou v súťaži, klub, kde ste predtým chytali. Bude to pre vás špeciálna séria?

Neberiem to tak. Áno, nastúpim proti bývalému klubu a atmosféra v derby bude zrejme ešte viac vybičovaná ako proti Slovanu. Teším sa na množstvo fanúšikov na tribúnach. Semifinále bude odmenou pre celý Zemplín, verím, že si to naši priaznivci užijú.

Vďaka výborným výkonom sa o vás čoraz viac rozpráva ako o jednom z kandidátov na miesto v tíme pre májový svetový šampionát v Lotyšsku. Vnímate to?

Áno, ale snažím sa ich filtrovať, pretože sa sústredím na klubovú sezónu s Michalovcami. Čaká nás ťažký súper v semifinále, a keď cez neho chceme prejsť, každý z nás sa musí na sto percent koncentrovať na túto sériu.

Premiéru v reprezentácii mám už za sebou, chytal som na vianočnom Kaufland Cupe. Ak bude možnosť sa vrátiť do národného tímu, veľmi rád sa o ňu popasujem. Teraz sa však moja pozornosť naplno sústredí na play off.

Brankár Michaloviec Stanislav Škorvánek. Foto: Tomáš Feigl / fb hk dukla ingema michalovce
škorvánek Brankár Michaloviec Stanislav Škorvánek.

Zväz v pondelok rozhodol o neúčasti hráčov z KHL na MS, týka sa to aj brankárov Patrika Rybára a Adama Húsku. Napadlo vám, že teraz máte väčšiu šancu zabojovať o reprezentačnú miestenku?

Ani nie. Sú to veci, ktoré nemôžem ovplyvniť. Zároveň platí, že príležitosť pre ostatných hráčov – vrátane brankárov – sa skutočne zvýšila. Je to fakt, ktorému sa nedá oponovať.

Urobil zväz správne rozhodnutie?

Je to otázka, ktorá rozdeľuje. Nerád by som ju širšie komentoval. Je na každom hráčovi, či by do KHL išiel hrať.

Ruskí športovci sú v momentálnej situácii pod drobnohľadom. Ako to funguje v michalovskej kabíne?

Nerobíme žiadne rozdiely. Hokej je tímový šport. Vnímame to tak, že sme jeden kolektív a máme spoločný cieľ. Nebudem predsa ignorovať kolegu len preto, že je Rus. To by sme nepostúpili ani cez predkolo play off.

Ako ste na tom s angličtinou? Ak vás zoberú na MS, budete rozumieť pokynom Craiga Ramsayho?

S tým by som určite nemal problém. Po anglicky sa so spoluhráčmi rozprávame každý deň, som v tomto cudzom jazyku zbehlý.

Slovák je vysoko. Najrýchlejší hokejisti v NHL Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
10. Nathan MacKinnon. Začíname hviezdnym...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Play Off #Dukla Michalovce #Stanislav Škorvánek