Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Opora Michaloviec Škorvánek: Podľa otca som si vybral najhorší post. Proti Košiciam to bude vybičované viac ako proti Slovanu

Flegmatik s maskou na tvári, ktorého len tak niečo nerozhádže. Keď však ide do tuhého, vie sa maximálne sústrediť a zatiahne roletu.

30.03.2023 20:25
Pardavý Škorvánek hokej Foto:
Zdolaný a víťaz. Tréner Slovana Ján Pardavý a brankár Michaloviec Stanislav Škorvánek po skončení série Slovan - Dukla.
debata

Stanislav Škorvánek (27) vychytal strelcov Trenčína, Slovana a od piatka plánuje privádzať do zúfalstva ofenzívne hviezdy Košíc, proti ktorým Dukla nastúpi v extraligovom semifinále.

„Atmosféra v derby bude možno ešte viac vybičovaná ako v sérii proti Slovanu. Musíme sa na to pripraviť,“ upozorňuje gólman Michaloviec.

Dominik Hašek vraví, že dobrý brankár musí byť skromný, pracovitý, trpezlivý a psychicky odolný. Máte všetky tieto vlastnosti?

Hádam áno. Tie, ktoré nemám, sa snažím získať a pracovať na ich zlepšení. Hašek mi môže byť dobrým príkladom. Keď som bol malý, obdivoval som ho. V Nagane bol skvelý, rovnako aj počas pôsobenia v NHL.

Kúdelka Michalovce Čítajte viac Nie som potkan, som hrdý slovanista. Moje srdce však teraz bije pre východniarov

Ktoré schopnosti by ste ešte chceli zlepšiť?

Zrejme najviac rozohrávku, pri nej mám trochu rezervy. Ale záleží to aj na spoluhráčoch, ako sme dohodnutí. Pracujeme na tom spoločne.

Ako vyzerá vaša ideálna príprava na zápas?

Nič špeciálne – rozcvičím sa, ponaťahujem, vypočujem si dobrú hudbu. Snažím sa nad zápasom rozmýšľať pozitívne. Ak človek niektoré veci rozoberá až príliš, dostane sa ešte do väčšieho stresu. Nemám obavy z toho, že urobím chybu. Samozrejme, snažím sa im vyvarovať, ale chybovať je predsa ľudské.

Venujete sa aj mentálnej príprave?

Áno, považujem to za veľmi prospešné. Počas sezóny som pracoval aj s mentálnym koučom. Obohatilo ma to. Ak niekto s niečím takým váha, nech ide do toho, odporúčam.

Strojca úspechu. Stanislav Škorvánek oslavuje... Foto: Tomáš Feigl / fb hk dukla ingema michalovce
škorvánek hokej Strojca úspechu. Stanislav Škorvánek oslavuje so spoluhráčmi postup do semifinále.

V čom spočíva práca s mentálnym trénerom?

Získal som nový pohľad na hokej i na život. Mentálny tréner vám poskytne iný, nezávislý pohľad na veci, odlišný od toho, ako ich vnímate vy.

Ak je človek v rovnakej sfére viac rokov, potom mu niektoré veci začnú unikať. Už je v tom taký zahĺbený, že sa na určité záležitosti nedokáže pozerať s nadhľadom. Potom sa hodí názor z druhej strany.

Futbaloví brankári študujú kopaciu techniku súperov, kam umiestňujú penalty a podobne. Robili ste si podobný prehľad o útočníkoch Slovana?

Pozerali sme ich nájazdy, rovnako aj presilové hry. Nebola to len moja individuálna príprava, skôr tímová.

Váš otec, bývalý obranca, má titul so Žilinou zo sezóny 2005/2006. Nechcel z vás mať korčuliara?

To neviem, ale keď som bol mladší, niekoľkokrát mi zopakoval, že som si vybral ten najhorší post v hokeji. Myslím, že teraz je rád, že nie som obranca ako on. Svoj výber neľutujem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Play Off #Dukla Michalovce #Stanislav Škorvánek