Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Akú sériu to pozeral?! Pardavý to dal na Calzonu: Hráčom absolútne nemám čo vyčítať

Hokejisti Michaloviec to dokázali. V nedeľu využili výhodu domáceho prostredia, favorizovaný Slovan zdolali 4:2 na zápasy a postarali o jedno z najväčších prekvapení v 30-ročnej histórii domácej extraligy.

26.03.2023 20:03
SR Hokej TEL play off 1/4 6. Michalovce Slovan KEX Foto: ,
Tréner Slovana Ján Pardavý gratuluje brankárovi Michaloviec Stanislavovi Škorvánekovi k postupu.
debata (13)

To, že hra Bratislavčanov nie je ideálna, bolo vidieť už počas základnej časti. Väčšina expertov i fanúšikov očakávala, že úradujúci majster sa oklepe a vo vyraďovačke to rozbalí naplno.

Stal sa však pravý opak. Dukla odkryla problémy Slovana v plnej nahote.

Bratislavčania mali v základnej časti takmer 25-percentnú úspešnosť presiloviek. Proti predpokladanému outsiderovi, ktorý mal v nohách namáhavú sériu predkola play off proti Trenčínu, však nevyužili ani jednu početnú výhodu.

Nefungovala im hra v strednom pásme, nezabrali opory, viacerí hráči boli na ľade „neviditeľní“. V nedeľnom zápase, v ktorom mali odvrátiť koniec sezóny, nestrelili ani gól a prehrali 0:3 .

Kúdelka Michalovce Čítajte viac Nie som potkan, som hrdý slovanista. Moje srdce však teraz bije pre východniarov

Tréner Slovana Ján Pardavý s nepostupom do semifinále play off určite nepočítal. V nedeľu ho sklamala predovšetkým prvá tretina.

„Z našej strany to bola najslabšia prvá tretina v tejto sérii. V druhej tretine sme mali momentum, hrali sme dve presilovky, ale nedokázali sme skórovať a nechal sme iniciatívu súperovi. Nedali sme prvý gól a potom sa už hralo ťažko,“ reagoval Pardavý do kamery RTVS.

Následne pridal hodnotenie, ktoré spôsobilo rozruch na sociálnych sieťach. Fanúšikovia jeho slová rýchlo prirovnali k hodnoteniu trénera slovenských futbalistov Francesca Calzonu, ktorý vyjadril spokojnosť s výkonom tímu po štvrtkovej remíze s Luxemburskom.

slovan hokej ščerbak Čítajte viac Slovanista Ščerbak: Som hokejista z Ruska. Ďakujem Slovákom, že ma za to nesúdia

„Hráčom nemôžem vytknúť absolútne nič. V celej sérii i počas celej sezóny odovzdali maximum. Bohužiaľ, bolo to málo,“ prekvapil Pardavý nekritickým postojom.

Vyjadril sa aj k impotencii svojich hráčov v početných výhodách.

„V prvých štyroch zápasoch sme dostali len málo presiloviek, dnes to boli dve. Ale áno, hráči musia premieňať početné výhody. Aj táto efektivita v presilovkách nám chýbala. Naša forma v závere sezóny nebola dobrá. S týmto sme naozaj nepočítali,“ dodal sklamane kouč Slovana.

Eufória Michalovčanov. Ako oslavovali postup? Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Radosť hokejistov Michaloviec po postupe do...
13 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #HC Slovan Bratislava