Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Banskobystričanom risk nevyšiel, Spišiaci vyrovnali sériu. Rozhodne siedmy duel

Hokejisti Spišskej Novej Vsi triumfovali v šiestom štvrťfinálovom zápase play off Tipos extraligy na domácom ľade nad Banskou Bystricou 4:2.

25.03.2023 20:42 , aktualizované: 21:36
Hayden Verbeek Foto: ,
Hayden Verbeek zo Spišskej Novej Vsi padá po súboji s hráčom Banskej Bystrice Andrejom Bírešom.
debata

V sérii hranej na štyri víťazstvá vyrovnali stav na 3:3. Rozhodujúci siedmy duel je na programe v pondelok o 18.00 h v Banskej Bystrici.

Spišiaci boli v úvode aktívnejší a v 4. minúte otvorili skóre stretnutia. Presilovú hru využil Juraj Majdan, ktorý tečoval pred bránkou prihrávku od Nolana LaPorteho. Hostia však za krátko vyrovnali na 1:1, Patrik Bačik strelou od modrej čiary prekonal brankára Marcela Melicherčíka.

Druhá tretina priniesla niekoľko šancí na oboch stranách, ale nikto sa nedokázal presadiť. Domáci sa v tretej tretine opäť dostali do vedenia, keď Majdan po prihrávke od Kalea Kerbashiana strelil svoj druhý gól v zápase.

V závere Elias Ulander dvoma presnými zásahmi do prázdnej bránky upravil na 4:1, Bystrica dokázala 30 sekúnd pred koncom už len znížiť na 2:4 po góle Gilberta Gabora.

HK GROTTO Spišská Nová Ves – HC '05 Banská Bystrica 4:2 (1:1, 0:0, 3:1) - stav série: 3:3
Góly: 4. Majdan (LaPorte, Vartovník), 49. Majdan (Kerbashian), 57. Ulander, 59. Ulander (Kerbashian) – 6. Bačik (Gašpar, Luža), 60. Gabor (Holenda). Rozhodovali: Stano, Štefik – Gegáň, Šoltés, vylúčení: 8:5 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4652 divákov.
Spišská Nová Ves: Melicherčík – Valach, Malina, Ouellet-Beaudry, Ulander, Ališauskas, Žiak, Groch – Rapáč, Bortňák, Majdan – Réway, Kerbashian, Verbeek – LaPorte, Vartovník, Vandas – Giľák, Myklucha, Džugan
Banská Bystrica: Belányi – Luža, Bačik, Cormier, Ryczek, Ďatelinka, Holenda – Šoltés, Kontos, Watling – Gašpar, Tamáši, Výhonský – Urbánek, Bíreš, Sukeľ – Jendek, Gabor, Kabáč

"Pre nás to bol parádny zápas pred fantastickými divákmi. Myslím si, že hokej sa im musel páčiť. Atraktívny, niekoľko súbojov, presilovky a oslabenia. Výborné bolo, že sme vstúpili do stretnutia využitou presilovkou.

Ukazuje sa pravidlo, kto dá prvý gól, tak má vždy v tom stretnutí navrch. Potom to bolo veľmi dlho vyrovnané, našťastie sa to priklonilo na našu stranu. Dôležité bolo ubrániť štvorminútové oslabenie a dali sme dva góly do prázdnej bránky.

Musím chlapcom pogratulovať a budeme sa pripravovať na siedmy zápas. Oba tímy sú vyrovnané, asi to tak má byť, že rozhodne posledný možný duel," povedal tréner domácich Vlastimil Wojnar.

SR Hokej Extraliga Kvalifikácia Play Off Zápas Tretí NRX Čítajte aj Ľudia z Rangers za ním chodili. Sýkora si po vypadnutí Nitry predĺži sezónu v zámorí

Spišiaci tak neprehrali druhý zápas v sérii za sebou a stále majú šancu v tejto sezóne postúpiť do semifinále. Banská Bystrica má však v záverečnom stretnutí série výhodu domáceho prostredia, keďže skončila štvrtá po základnej časti.

"Chcem zagratulovať Spišskej, pretože odohrala dobrý zápas. Pred pár dňami som hovoril, že to bude na sedem stretnutí. Pred treťou tretinou bol stav vyrovnaný 1:1, vyšiel im však brejk a dostali sa do vedenia 2:1.

SR hokej Spišská Banská Bystrica Čítajte aj Chudobný Spiš žije hokejom. O eufóriu sa stará aj bratská dvojica

Počas štvorminútovej presilovky sme chceli vyrovnať a možno aj otočiť duel, no nevyšlo nám to. Podľa mňa boli v tíme hráči, ktorí nedali zo seba všetko. Ak chceme v pondelok doma uspieť, musí sa to zmeniť," uviedol kouč hostí Doug Shedden.

Bystrica bude chcieť potvrdiť pravidlo, že v tejto sérii tím ešte neprehral dva zápasy za sebou.

"Vedeli sme, o čo ide. Chceli sme spraviť posledný krok, no Spišská chcela viac a zaslúžila si to. Stav bol priaznivý 1:1, súper musel, možno sme čakali, že budú pod väčším tlakom. Mali však väčšiu snahu, čo rozhodlo o ich víťazstve.

V druhej tretine nám chýbali strely, netlačili sme sa do bránky. V uplynulom stretnutí sme to robili, ale v tomto zápase nám to chýbalo," konštatoval útočník hostí Michal Kabáč.

Oliver Okuliar Čítajte aj „Prasárna“ a šialenstvo, schytal Slovák z Hradca. Potrestajú ho za tvrdý zákrok?

Žiar zvládol šiesty zápas

Hokejisti HK MŠK Indian Žiar nad Hronom zvíťazili v šiestom zápase štvrťfinále play off Tipos SHL nad TSS Group Spartak Dubnica 3:2 po samostatných nájazdoch. Stav série hranej na štyri víťazstvá vyrovnali na 3:3. Rozhodujúci siedmy zápas je na programe v pondelok 27. marca o 18.00 h v Dubnici.

HK MŠK Indian Žiar nad Hronom – TSS Group Spartak Dubnica 3:2 pp a sn (1:1, 0:1, 1:0 – 0:0, 1:0) - stav série: 3:3
Góly: 11. Demiters (Fekiač, Szypula), 58. Gabor (Fekiač), rozh. nájazd Fekiač – 14. Mikula (Škvarek), 37. Ondruš (Mikula). Rozhodovali: Rojík, Jobbágy – Riš, Danko, vylúčení: 6:5 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1274 divákov

Domáca návštevnosť klubov hokejovej extraligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
12. MHk 32 Liptovský Mikuláš - 1 006 divákov na...
debata chyba
Viac na túto tému: #HK GROTTO Spišská Nová Ves