Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster pod tlakom. Problémy v kabíne? Neviem, kam smerujete, nervózne reagoval kouč Slovana

Situácia, ktorá sa neudiala viac ako dekádu, sa môže stať realitou. Hokejový Slovan je na pokraji vyradenia z play off už po 1. kole, čo sa mu v domácej extralige naposledy stalo v roku 2011.

23.03.2023 11:31
Slovan hokej Zigo Škorvánek Foto: ,
Veľkým problémom pre ofenzívu Slovana je brankár Michaloviec Stanislav Škorvánek.
debata (1)

Belasí pokračujú vo vyraďovačke v nevyrovnaných výkonoch a hazardujú s postupom do ďalších bojov.

S Michalovcami prehrali tretí duel za sebou a v sérii prehrávajú už 1:3 na zápasy. Ak nezvládnu ani piatkové stretnutie v Bratislave, sezóna sa pre nich skončí už v marci.

Úvod štvrtého zápasu síce patril hosťom, ktorí sa ujali vedenia, ale namiesto ďalších gólov do domácej siete prišli zahodené šance. Dukla vycítila príležitosť, duel otočila v úvode tretej tretiny a triumf spečatila gólom do prázdnej bránky pri power play súpera.

Vadim Pereskokov Čítajte viac Toto nemôže byť nikdy v živote a nikde na svete trestné strieľanie, zúril tréner Slovana. Čo hovoria pravidlá?

Trénerovi Slovana Jánovi Pardavému sa nepozdával predovšetkým nevyrovnaný výkon tímu.

„Dnes tu boli dve mužstvá Slovana. V prvej polovici zápasu sme hrali dobrý hokej, vytvárali sme si šance. Nedali sme však druhý gól, ktorý by mužstvo ukľudnil, namiesto toho sme začali vymýšľať hlúposti. Zbytočne sme odovzdali momentum zápasu súperovi,“ krútil hlavou Pardavý.

Ak chce Slovan otočiť sériu, musí vyhrať tri zápasy za sebou.

„Bohužiaľ, sme v ťažkej situácii. Sériu treba vyhrať so štyrmi výhrami, máme ešte tri možnosti. Verím, že fakt, že máme nôž na krku nabudí aj skúsených hráčov k tomu, aby sme to zvládli,“ zaželal si kouč Slovana.

Od médií dostal aj otázku, či za nevýraznými výkonmi stoja aj problémy s kabíne.

„Herne nám to nejde tak, akoby sme chceli. Od začiatku série sme aktívni, vytvárame si šance, ale fakt je, že hráme proti skvelému brankárovi. Je prekážkou, ktorá nám stojí v ceste. Nemyslím si, že by sa v kabíne niečo dialo, neviem kam smerujete,“ reagoval nervózne.

V lepšej nálade bol pochopiteľne jeho náprotivok Peter Kudelka.

„Čaká nás posledný krok, ktorý býva spravidla najťažší. Naďalej sa držíme pri zemi. Verím, že našou pracovitosťou, odhodlaním a výbornou partiou ten posledný krok aj spravíme,“ vravel Kudelka.

Kúdelka Michalovce Čítajte viac Nie som potkan, som hrdý slovanista. Moje srdce však teraz bije pre východniarov

Jeho zverenci hrajú s veľkou energiou a to aj napriek tomu, že v stredu odohrali deviaty zápas za 15 dní. Dukla vedie nad Slovanom aj napriek tomu, že jej chýbajú kľúčoví hráči ako Žitný či Paločko.

„Aj chalani, ktorí nemôžu nastúpiť, s nami žijú v kabíne. Povzbudzujeme sa navzájom, veľmi si to užívame. Našli sme vnútornú chémiu a ukazuje sa to aj na ľade. Chalani sa hádžu do striel, pomáhajú brankárovi. Je to naša veľká devíza,“ hodnotil Kudelka.

Piaty zápas série sa hrá v piatok v Bratislave so začiatkom o 18.00 h.

Najhoršie účesy v NHL. So slovenskou pečaťou Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Účesy, účesy ach tie účesy Účesy, účesy ach tie...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #HC Slovan Bratislava #Ján Pardavý