Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanista Ščerbak: Som hokejista z Ruska. Ďakujem Slovákom, že ma za to nesúdia

Aká základná časť, také zatiaľ aj play off. Hokejový Slovan vstúpil do vyraďovačky kostrbato, s Michalovcami zatiaľ remizuje vo štvrťfinálovej sérii 1:1 na zápasy.

20.03.2023 16:31
slovan hokej ščerbak Foto:
Nikita Ščerbak v drese Slovana.
debata (17)

V utorok a stredu ho čakajú dôležité duely na ľade súpera.

„Nebude to jednoduché, domácich poženie plný dom. My však máme spoločný cieľ a tým je obhajoba titulu,“ vraví ruský útočník Slovana Nikita Ščerbak.

V predĺžení druhého zápasu vás delili od výhry centimetre po troch nastrelených žŕdkach, skóroval však súper po kurióznom góle. Aj to je play off hokej?

Presne tak. Zápasy sú vyrovnanejšie, o výsledku rozhodujú čoraz menšie detaily. Odohrali sme dobré stretnutie, ale nepotykali sme si s koncovkou. Zodpovedne sme sa pripravili na zápasy u súpera, do Michaloviec sme si prišli po dve výhry.

Zdôrazňovali vám tréneri, čo treba zlepšiť v nasledujúcich stretnutiach?

Pozreli sme si video zo zápasu a rozobrali situácie, ktoré sme mohli odohrať lepšie. Nešlo o zásadné veci, len o maličkosti. Všetci vieme, ako máme hrať a akým chybám sa vyhýbať.

SR Hokej TEL Štvrťfinále Zápas Prvý BAX Čítajte viac Štvrťfinálové trilery. Michalovce pokorili Slovan, duel v Košiciach rozuzlili nájazdy

Posunuli ste sa do prvého útoku, ako hodnotíte doterajšiu spoluprácu s kanadskou dvojicou Harris, Pecararo?

Zatiaľ výborne. Obaja sú veľmi kvalitní hráči, užívam si to. Myslím, že sa vhodne dopĺňame.

Už ste niekedy počas kariéry hrali za klub, ktorý je pravidelným favoritom na trofeje a kde sa prehry „neodpúšťajú“?

Hral som za menšie i väčšie kluby, ale za taký ako Slovan ešte nie. Ale veľký rozdiel v tom nevidím. Tlak na výsledky je všade, nikto nechce prehrávať. V Slovane tvoríme dobrú partiu a ideme za spoločným cieľom.

Sú pod väčším tlakom legionári, keďže práve od nich sa čaká líderstvo a zvýšená bodová produkcia?

Nemyslím si to. Každý hokejista sa snaží hrať najlepšie ako vie a je jedno, či je to v domácej alebo zahraničnej súťaži. Tlak je spojený s vytýčeným cieľom, ktorým je obhajoba titulu.

Nikita Ščerbak v drese Montrealu Canadiens. Foto: ČTK / AP / David Kirouac
Laurie Ščerbaková Nikita Ščerbak v drese Montrealu Canadiens.

Čoskoro uplynie dekáda, čo vás Montreal draftoval do NHL. Ako si na to spomínate?

To už bude desať rokov? Asi skutočne starnem… Máte pravdu, udialo sa to už pred nejakým časom. Ale je to moment, ktorý mi navždy zostane v pamäti. Spomienku, že ma draftoval najslávnejší kanadský klub v 1. kole, mi už nikto nezoberie. Keď sa obzriem späť, som poctený, že som patril do vybranej skupiny mladých hráčov.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #Nikita Ščerbak