Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štvrťfinálové trilery. Michalovce pokorili Slovan, duel v Košiciach rozuzlili nájazdy

Hokejisti Dukly Michalovce zvíťazili v druhom súboji štvrťfinále play off Tipos extraligy na ľade Slovana Bratislava 3:2 po predĺžení a sériu hranú na štyri víťazné zápasy vyrovnali na 1:1.

18.03.2023 21:18 , aktualizované: 23:50
SR Hokej TEL Štvrťfinále Zápas Prvý BAX Foto: ,
Brankár Slovana Jared Coreau.
debata (1)

Séria sa teraz presunie na Zemplín, v Michalovciach sa tretí a štvrtý zápas odohrá v utorok 21. marca resp. v stredu 22. marca.

Domáci hokejisti išli do vedenia v 24. minúte po góle Branta Harrisa, no Dukla vyrovnala o sedem minút neskôr po teči Filipa Vašaša. V tretej tretine vrátil Slovanu vedenie Jakub Minárik, ale v presilovke sa presadil Patrik Zabusovs.

V predĺžení rozhodol Peter Galamboš. Arbitri jeho víťazný zásah najskôr neuznali, pretože jeho spoluhráč Suja mal hokejku vysoko, no útočník Michaloviec sa puku nedotkol a tak po druhom vzhliadnutí videa rozhodcovia svoj verdikt správne zmenili.

HC Slovan Bratislava – Dukla Ingema Michalovce 2:3 pp (0:0, 1:1, 1:0 – 0:1) - stav série 1:1
Góly: 24. Harris (Pecararo), 55. Minárik (MacKenzie, Takáč) – 31. Vašaš (Mihálik, Michalčin), 59. Zabusovs (Pereskokov, Glazkov), 67. Galamboš (Michalčin, Glazkov). Rozhodovali: Korba, Hronský – Bogdaň, D. Konc ml., vylúčení: 2:2 na 2 min., navyše Duke (Slovan) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, 7215 divákov.
Slovan: Coreau – MacKenzie, Golian, Kallen, Beňo, Gachulinec, Sersen – Pecararo, Harris, Shcherbak – Fominykh, Duke, Haščák – Zigo, Kytnár, Takáč – Török, Minárik, Matoušek – Kukumberg
Michalovce: Škorvánek – Osburn, Hammond, Mihálik, Michalčin, Macejko, Glazkov – Pereskokov, Suja, Vašaš – Puliš, Galamboš, Paločko – Garreffa, Buc, Zabusovs – Bazevičs, Chalupa, Okoličány

Slovanisti v predĺžení trafili trikrát žŕdku, najskôr Jakub Minárik a po ňom aj Samuel Takáč.

„Malý detail rozhodol zápas, ktorý sa lámal niekde inde. Dali sme tri žŕdky, ale rozhodol smoliarsky gól. Ale séria je na začiatku, ideme ďalej. Včera sme zápas dokázali zvládnuť, dnes nie. Myslím si, že ak prenesieme do Michaloviec výkon, ktorý sme hrali v prvom zápase a nejaké úseky z druhého, tak sa nebojím, že by sme to nezvládli,“ povedal Takáč.

Kúdelka Michalovce Čítajte aj Nie som potkan, som hrdý slovanista. Moje srdce však teraz bije pre východniarov

Minárik sa presadil najskôr v 55. minúte, ale jeho zásah napokon nebol víťazný. V predĺžení potom mohol útočník Slovana rozhodnúť, ale v čistej šanci zlyhal. Na druhej strane gól Galamboša najskôr arbitri neuznali, ale po reklamáciách Michalovčanov si pozreli video ešte raz a verdikt opravili.

„Najskôr sa ukázalo, že nie je gól, potom že je, netreba to ani komentovať. My sme dali v predĺžení tri žŕdky, bohužiaľ nám to nepadlo. Ale vedeli sme, že to bude ťažké, musíme hrať ďalej. Musíme byť agresívnejší v ďalšom zápase. Najviac ma mrzia tri žŕdky,“ uviedol Minárik.

Strelec gólu Galamboš videl situáciu takto:

„Neviem, čo sa tam posudzovalo, ja som vysokou hokejkou nehral. Bol som presvedčený, že to bude gól. Našťastie to arbitri na druhý raz potvrdili. My sa boríme s efektivitou celú sezónu, teraz nám padol takýto gól, je to super. Po včerajšku sme si s chalanmi sadli a hovorili sme si, že musíme obmedziť prednosti Slovana a vyšlo to. Dôležité bude vyhrať tretí zápas.“

SR Hokej TEL play off 1/4 B.Bystrica Spišská BBX Čítajte aj Réway a spol. excelovali, Bystrica doma schytala šestku. Zvolen zvládol ďalšiu drámu

Košice vedú v sérii 2:0

Hokejisti HC Košice zvíťazili v druhom zápase štvrťfinále nad HK Nitra 4:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Víťazný gól strelil kapitán „oceliarov“ Michal Chovan. Košičania vedú v sérii hranej na štyri víťazné zápasy 2:0.

Domáci viedli gólmi Huntera Fejesa a Bretta Polocka 2:0, no Nitra zásluhou Sahira Gilla v presilovke a Filipsa Buncisa v oslabení vyrovnala na 2:2. V 51. minúte sa svojím štvrtým gólom v sérii v presilovke presadil Brett Pollock, no Nitra vyrovnala zásluhou obrancu Lukea Greena.

O víťazovi sa nerozhodlo v riadnom hracom čase a ani v 20-minútovom predĺžení, v ktorom mala Nitra presilovku. V samostatných nájazdoch skórovali Denis Paršin, Sahir Gill, Michal Chovan a Marek Bartánus.

Séria sa presunie do Nitry, tretí duel je na programe v utorok 21. marca.

HC Košice – HK Nitra 4:3 po predĺžení a sam. nájazdoch (1:0, 1:2, 1:1 – 0:0, 1:0) - stav série: 2:0
Góly: 7. Fejes (Pollock, Bartánus), 24. Pollock (Chovan, Southorn), 51. Pollock (Bartánus, Southorn), rozh. sam. nájazd Chovan – 33. Gill (Krivošík), 40. Buncis (Sýkora, Stacha), 56. Green (Krivošík, Baláž). Rozhodovali: T. Orolin, Žák – Durmis, Šoltés, vylúčení: 6:5 na 2 min., navyše Gajdoš (Nit.) 5 min. + DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:1, 6068 divákov.
Košice: Janus – Olsson, Breton, Šedivý, Southorn, Ferenc, A. Bartoš – Jääskeläinen, Chovan, Rogoň – Bartánus, Pollock, Fejes – Lamper, Slovák, Paršin – Hovorka, Linet, Havrila
Nitra: Kašík – Green, Mezei, Bodák, Gajdoš, Vitaloš, Stacha, Pupák – Krivošík, Baláž, Bajtek – Lacka, Gill, Sýkora – Elmer, Hrnka, Tvrdoň – Leščenko, Buncis, Knies

Kormidelník nitrianskeho tímu Antonín Stavjaňa bol po druhom zápase spokojný s výrazne zlepšeným výkonom svojich zverencov.

Pred sobotným duelom spravil v zostave dve zmeny v ofenzíve. Samuela Solenského a Sebastiána Čederleho nahradili Marek Tvrdoň a Phil Knies.

„Vyzeralo to, že sme vymenili nie dvoch, ale pätnástich hráčov. S výsledkom nemôžem byť spokojný, ale spokojný som s prístupom, za ktorý som hráčom poďakoval,“ povedal Stavjaňa.

Tréner košického tímu Dan Ceman očakáva podobne náročné zápasy aj v Nitre. Tretí duel série je na programe v utorok.

„Očakávam ďalší ťažký zápas pred búrlivým publikom. Dnes to bol kvalitný play off zápas, o ktorý sa zaslúžili oba tímy. Najskôr sme si mysleli, že zápas máme vo svojich rukách, no dvakrát sme stratili svoj náskok. Chcem pochváliť brankára Janusa, ktorý zvládol samostatné nájazdy,“ povedal Ceman.

Domáca návštevnosť klubov hokejovej extraligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
12. MHk 32 Liptovský Mikuláš - 1 006 divákov na...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice #HK Nitra #HK Dukla Michalovce