Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ideálny scenár? Zisk titulu so Slovanom a potom účasť na MS, praje si Hlavaj

Výborne zastúpil zranenú tímovú jednotku a ťahá mužstvo k prvému miestu. Hokejový Slovan je blízko k zisku Pašekovho pohára za triumf v základnej časti aj vďaka Samuelovi Hlavajovi.

01.03.2023 10:57
Hlavaj Slovan Foto:
Samuel Hlavaj v drese Slovana Bratislava.
debata

Talentovaný gólman chytá spoľahlivo, v kľúčovom stretnutí na ľade Zvolena sa blysol čistým kontom.

Slovan vedie tabuľku o šesť bodov, v piatok hrá v Mikuláši a v nedeľu uzavrie základnú časť proti Novým Zámkom. Druhé Košice hrajú tri zápasy vrátane dnešného proti Prešovu .

„Musíme zvládnuť zostávajúce dva zápasy a potom sa dobre pripraviť na play off. Liga je vyrovnaná, súperi majú kvalitu, cesta za obhajobou titulu nebude jednoduchá,“ vraví 21-ročný gólman.

Aká je nálada v tíme pred záverečným dvojzápasom?

O sto percent lepšia ako pred týždňom. Na prehru s Prešovom sme zareagovali dvomi dôležitými víťazstvami. Lepšie sa nám dýcha. Zostávajú už len posledné dva kroky, aby sme potvrdili prvenstvo po základnej časti.

Čaká na vás prvé play off medzi seniormi v kariére. Bude náročnejšie ako vlani v SHL za Modré krídla Slovan?

Určite. Medzi extraligou a prvou ligou je, samozrejme, rozdiel. V elitnej súťaži sú hráči s bohatými skúsenosťami z vyraďovačky. Bude to odlišná súťaž ako doterajšia časť sezóny.

V čom?

Sú mužstvá, ktoré hrajú inak v sezóne a inak v play off. Nejde o krásu, ale o priamočiarosť. Padajú „škaredé“ góly po dorážkach či tečoch, viac sa cloní pred brankárom.

SR hokej TL 39. kolo Trenčín Košice TNX Čítajte viac Slovan má už šesťbodový náskok, mizéria Zvolena pokračuje

So 194 centimetrami a 100 kg patríte medzi urastených brankárov. Prečo sú vysokí gólmani v kurze?

Výška nepustí. Keď je nižší brankár, môže byť aj rýchly, ale centimetre mu budú chýbať. I keď stále platí, že aj medzi nevysokými chalanmi sú skvelí gólmani. Nie je to dramatický rozdiel, ale som zástancom názoru, že centimetre sa v bránke hodia.

Ktorý útočník z extraligy je najlepší v samostatných nájazdoch?

Hm… (premýšľa). Mená vám takto z hlavy nepoviem, ale v lige je veľa šikovných zakončovateľov. Či už u nás v Slovane, alebo v iných tímoch.

Koľko z piatich nájazdov by ste chytili 15-ročnému supertalentu Nele Lopušanovej?

Teraz ste ma zaskočili, nikdy som nad tým nepremýšľal. Samozrejme, verím, že by som zneškodnil všetky. Aby som sa nezahanbil. (smiech)

Nela Lopušanová Čítajte viac Neskutočné predstavenie Lopušanovej! Košice zostrelila desiatimi gólmi

Je hanba pre brankára dostať gól tzv. Michiganom?

Nie. Aj preto, že ak to útočník dobre spraví, nič sa s tým nedá robiť. Gólman by nikdy nemal stratiť puk z dohľadu – aj v momente, keď je hráč za bránkou.

Už ste takým spôsobom inkasovali?

Našťastie nie. Aj keď minulý týždeň to na mňa skúšal Prešovčan Gerlach. Už mal puk položený na hokejke. Zbadal som ho, rýchlo som si postrážil žŕdky.

Vlani ste chytali nižšiu súťaž, v tejto ste sa objavili už aj v reprezentácii. Cítite, že ide o prelomovú sezónu?

Môže byť, určite mi môže pomôcť. Bol som v národnom tíme, v Slovane dostávam viac priestoru. Chytá sa mi skutočne dobre.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #Samuel Hlavaj