Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sme na hanbu, znie zo Slovana. Kľúčový útočník naznačil dôležitý problém

Jeden z najslabších výkonov v sezóne vo veľmi nevhodnom čase. Ešteže ho "podržal" najväčší súper, ktorý prehral tiež.

21.02.2023 23:35
Pardavý Takáč Foto:
Ján Pardavý má nad čím premýšľať, jeho mužstvo nehrá dobre. Priznal to aj Samuel Takáč.
debata (7)

Hokejový Slovan pripravil svojim fanúšikom trpký prázdninový darček, keď po bezduchej hre nestačil na posledný Prešov.

Hostia otočili z 0:1, strelili štyri góly za sebou a vybojovali historicky prvé víťazstvo nad klubom z hlavného mesta.

slovan, prešov Čítajte viac Východniarske kolo. Prešov šokoval Slovan, Košice odrovnali Liptákov, Michalovce zas Zvolen

Slovan prehral tretí z posledných štyroch zápasov, napriek tomu vedie tabuľku o tri body pred Zvolenom. Tretie Košice strácajú šesť bodov, ale majú zápas k dobru. Do konca základnej časti zostávajú štyri kolá.

Smelo sa dá povedať, že Bratislavčania, pre nich zbytočne, hazardujú s líderskou pozíciou. Po jasnej prehre s Prešovom, pre ktorý môžu mať nečakané body v boji o záchranu hodnotu zlata, zostalo medzi domácimi hráčmi rozčarovanie.

"Takéto prehry sa nemôžu stávať. Je to hanba, musíme sa ospravedlniť za výkon, ktorý sme podali. Musíme začať tvrdo pracovať, chcieť opäť vyhrávať, chcieť byť lepší v každom súboji.

Každý jeden musí byť zodpovedný za svoj výkon. Ťažko sa mi hľadajú slová, ale takto to ďalej už nemôže ísť," hneval sa útočník Samuel Takáč.

Juraj Valach Čítajte viac Valach: Praktiky ako v Slovane nie sú ani na Sibíri. Syn je väzňom vo svojom tele

Jána Pardavého, ktorý si z riedko zaplnených tribún (3408 divákov) vypočul od fanúšikov aj „Pardavý, von!“, zastúpil na tlačovej konferencii jeho asistent Andrej Podkonický.

„To nebol Slovan, aký by sme všetci chceli vidieť. Zápas sme si prehrali v prvej tretine, kde sme síce viedli, ale potom dostali lacný gól a už to išlo. Mali sme málo striel, súper dobre bránil. Musíme začať hrať škaredo, taký play off hokej,“ vravel Podkonický.

Vyzerá to tak, že jedným z problémov Slovana, ktorý nedávno priznal aj kouč Pardavý, je fakt, že určití hráči si predlžujú striedania. Netímové počínanie, ktoré môže vypovedať aj o tom, že kabína neťahá za jeden povraz, si všimol aj Takáč.

"Aj keď si to neustále prízvukujeme, striedania sú stále dlhé. Stojí to veľa síl, chýba energia a potom robíme zlé rozhodnutia. Musíme to zmeniť všetci vrátane mňa.

Treba kratšie striedať, potom môžeme priniesť rýchlosť a energiu. Chýba nám sebavedomie, musíme hrať jednoduchšie a získať ho späť," reagoval krídelník prvého útoku.

slovan hokej Čítajte viac Slovanisti dostali výplach žalúdka. Reakcia prišla okamžite

Keď Slovan pred mesiacom prehral s Liptovským Mikulášom, ktorý má po utorku pred Prešovom už len trojbodový náskok (Prešov má aj zápas k dobru), belasí si vyčistili stôl na internom mítingu. Pomohlo, mužstvo vyhralo štyri z piatich zápasov.

Otázka znie, či teraz má majster na také niečo čas. Už v piatok nastúpi na ľade Zvolena, ktorý ho môže dorovnať na prvej priečke. Potom hrá v Trenčíne a na Liptove, základnú časť uzavrie doma proti Novým Zámkom.

„V piatok hráme vo Zvolene. Môžeme sa odraziť späť, ale domáci určite urobia maximum, aby ukončili sériu prehier. Musíme sa z tejto situácie dostať sami. Nie sa rozbiť, ale dať sa dokopy,“ reagoval Podkonický.

Mimochodom, presne takto pred rokom, 21. februára 2022, Podkonický striedal v Slovane Roberta Dömeho, ktorému dovtedy robil asistenta. Belasí boli vtedy v podobnej pozícii, pred záverom základnej časti podávali nevyrovnané výkony.

Hokejista a trénerka: manželský pár Ščerbakovcov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Nikita Ščerbak a Laurie Ščerbaková. Toto je...

Zmena vtedy pomohla, mužstvo pod vedením člena trénerského štábu z bronzovej pekinskej olympiády napokon vybojovalo titul.

Či k podobnému kroku pristúpia šéfovia Slovana aj teraz, je predčasné hovoriť. Naďalej platí, že Slovan má všetko vo vlastných rukách. Len musí začať opäť vyhrávať…

Ďalšia čierna séria Zvolena

Trojbodový náskok Slovana na čele tabuľky sa nezmenil, keďže priebežne druhý Zvolen nebodoval na ľade Michaloviec.

„Bryndziari“ prehrali tretíkrát po sebe, tentoraz v Michalovciach 0:3. Zvolenčania sa vyše dve sezóny hrdili sériou, v ktorej neprehrali pod trénerom Petrom Oremusom viac ako dva zápasy po sebe. V priebehu štyroch týždňov však ide už o ich druhú trojzápasovú minisériu prehier.

Na cennom víťazstve domácich sa podieľal brankár Stanislav Škorvánek, ktorý dosiahol tretie čisté konto v sezóne. Aj vďaka jeho výkonu sa Michalovčania vrátili do prvej šestky súťaže.

(tasr)

Načítavajú sa športové výsledky...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #slovan #hokej #Prešov #Zvolen