Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanisti dostali výplach žalúdka. Reakcia prišla okamžite

Najskôr hanebná prehra, potom deň voľna na upokojenie emócií. Nasledovalo čistenie žalúdkov a tvrdý tréning, na ktorom hráči ukázali odhodlanie napraviť pokazený dojem.

24.01.2023 19:01
slovan hokej Foto: ,
Slovanisti Jared Coreau, Carl Ackered a Patrik Maier počas zápasu proti Dukle Trenčín.
debata (4)

Hokejisti Slovana zostávajú lídrami extraligy. Majú síce zápas k dobru, ale ich výkony a výsledky v posledných zápasoch nie sú ideálne. Prispieva k tomu viacero faktorov, ale jeden je dosť podstatný.

„Taká vyrovnanosť ligy tu podľa mňa ešte nebola. O život sa hrá na čele tabuľky, v strede i na chvoste. Dosiahnuť konštantnú sériu úspešných výsledkov je čoraz ťažšie,“ vraví kouč Slovana Ján Pardavý.

Kritickí fanúšikovia

Slovanisti by na nedeľný zápas s Liptovským Mikulášom najradšej zabudli. Hostia predviedli oduševnený výkon, favorita takmer k ničomu nepustili a vygumovali aj jeho silné presilovky.

SR hokej extraliga TEL 32. kolo Slovan Liptovský Mikuláš BAX Čítajte viac Liptáci rabovali aj na Slovane, Zvolen padol s posledným. Réway dal gól Košiciam

Tréneri dali mužstvu po prehre 0:3 deň voľna a dnes dopoludnia pripravili pre hráčov interný míting. Téma bola vopred daná.

„Vyčistili sme si stôl a povedali si, ako chceme pokračovať ďalej. Podrobnosti vám nepoviem, čo odznie v kabíne, to tam aj zostane. Chalani to pochopili a podľa toho vyzeral prístup na tréningu. Poctivo ho odmakali,“ vravel Pardavý po dnešnom tréningu.

Otvorený dialóg medzi trénermi a hráčmi privítal aj Brant Harris. Najväčšia ofenzívna hviezda úradujúceho majstra verí, že porada bude mať želaný efekt.

„Všetci chceme, aby naša hra vyzerala lepšie. Povedali sme si, čo robíme dobre i zle. Zápas proti Liptákom nám vôbec nevyšiel, tak hrať určite nemôžeme,“ tvrdí Harris.

SR hokej extraliga TEL 32. kolo Slovan Liptovský Mikuláš BAX Čítajte viac Budíček, vypočuli si slovanisti z tribún. Beriem to na seba, reagoval Pardavý

Nečakaná prehra s Mikulášom sa nepáčila ani fanúšikom. Nespokojnosť vyjadrili priamo v hľadisku i na sociálnych sieťach. Pravidlo, že priaznivci by mali povzbudzovať klub predovšetkým v časoch, keď sa nedarí, na Slovensku platí len občas.

"Áno, v ideálnom svete by to tak bolo. Sme vďační za každého fanúšika. Ak sa ľuďom hra nepáči, majú právo prejaviť názor.

Ale piskot či negatívne skandovanie dostávajú mužstvo dole a o to je ťažšie hráčov motivovať. Urobíme maximum pre to, aby sme si získali späť všetkých fanúšikov," sľubuje kouč Slovana.

Brant Harris zo Slovana a Košičan Brett Pollock... Foto: TASR, Jaroslav Novák
Winter Games 2023, Slovan, Košice Brant Harris zo Slovana a Košičan Brett Pollock počas Winter Games 2023.

Podľa Harrisa boli nespokojné reakcie fanúšikov v poriadku. Neboli jediní, ktorých hneval predvedený výkon mužstva.

„V nedeľu sme sklamali ich i sami seba. Majú právo byť nahnevaní. Predviesť taký výkon je neakceptovateľné. Už sa to nesmie opakovať,“ zdôrazňuje kanadský útočník.

Play off mentalita

Slovan vedie tabuľku aj napriek tomu, že mu chýba dôležitá vlastnosť úspešných mužstiev – konzistentnosť. V novom roku ešte nevyhral dva zápasy za sebou, jeho výkony sú hore-dole.

„Aj o tom sme sa bavili na mítingu. Musíme sa vyvarovať striedavým výkonom a nájsť vyrovnanosť. Chceme zastaviť striedanie výhier s prehrami a naskočiť na víťaznú vlnu. Okrem našej hry je to aj o vyrovnanej lige,“ vysvetľuje Pardavý.

Craig Ramsay,  Peter Frühauf Čítajte viac Slováci sa vracajú na východ. Ramsay nominoval päť nováčikov

Harris súhlasí. Na Slovensku hrá tretiu sezónu a môže porovnávať. Najproduktívnejší hráč súťaže (24+21 v 35 z­ápasoch) si želá, aby mužstvo malo „play off mentalitu“ v každom stretnutí.

„V porovnaní s predchádzajúcimi sezónami je liga určite kvalitnejšia. Ale za situáciu si môžeme predovšetkým sami. Po výhre príde určité uspokojenie a potom za to pykáme. Musíme zmeniť mentálne nastavenie a do každého zápasu ísť naplno,“ burcuje.

Slovanisti si užijú kratší oddych, v akcii budú najbližšie v piatok na ľade Nových Zámkov. Harris očakáva vyrovnanú bitku.

„Stretnú sa mužstvá, ktoré momentálne nehrajú to, na čo majú. Fanúšikovia sa majú na čo tešiť. Verím, že slová z mítingu padnú na úrodnú pôdu a získame body. Do konca základnej časti je už len niekoľko zápasov, na ďalšie zaváhania nemáme priestor,“ upozorňuje líder Slovana.

Aj otec so synom. Topstrelci hokejovej histórie Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Jaromír Jágr (ČR) - 1098 gólov. Hráčska...

Standings provided by SofaScore LiveScore
4 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga