Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sýkora o Slafkovskom: Vráti sa ešte silnejší

Letná novinka nenadchla každého. Výkonný výbor SZĽH na konci júla predstavil schválený model, podľa ktorého posledný tím extraligy zostúpi priamo do nižšej SHL.

20.01.2023 10:33
SR Hokej TEL 5.kolo Nitra Michalovce NRX Sýkora Foto: ,
Adam Sýkora v drese Nitry.
debata

Do záchranárskych prác je aktuálne namočená aj Nitra. Úradujúci vicemajster vinou rôznych faktorov figuruje pred dnešným kolom na 11. mieste – len s dvojbodovým náskokom na posledný Prešov.

Nitrania veria, že ich nakopne triumf v Kontinentálnom pohári. Na finálovom turnaji vo francúzskom Angers vyhrali tri zápasy za tri dni a tešili sa z trofeje v medzinárodnej súťaži, ktorú predtým vyhral Slovan, Zvolen, Košice či Martin.

SR Hokej Extraliga Muži  31. kolo TNX Čítajte viac Slovan sa vrátil na čelo. Trenčín ale nedal obhajcovi titulu nič zadarmo

K úspechu prispel aj Adam Sýkora. „Najväčší úspech mojej kariéry, je to známa súťaž. Verím, že nás to nakopne k úspešným výsledkom aj v extralige,“ želá si 18-ročný forvard, draftový výber New Yorku Rangers.

Ako s odstupom niekoľkých dní hodnotíte výhru v pohári?

„Bol to náročný turnaj, mužstvá mali svoju kvalitu. Dokázali sme si, že vieme hrať s každým súperom a zároveň ukázali dobrú kondičku a trénovanosť. Hrali sme výborne tímovo, čo je niečo, čo nám možno doteraz trochu chýbalo.“

Ako preniesť víťazné momentum do domácej súťaže?

Musíme nadviazať na výkony z Francúzska. Blokovať strely, žiť na striedačke a najmä predviesť tímový výkon. Nepozerať sa každý na seba, hrať pre mužstvo. Máme pred sebou náročnú sériu – v piatok Zvolen, v nedeľu Trenčín. Potom dôležité súboje proti tabuľkovým susedom Prešovu a Mikulášu.

Aké je to pre mladého hráča, keď jeho materský klub bojuje o záchranu? Pociťujete aj vy určitý tlak?

Všetkých nás mrzí, že sme v kríze. Ale dostaneme sa z nej a pre každého hráča to bude veľká skúsenosť, ktorá mu pomôže v ďalšej kariére. Nikto z nás nechce, aby mu skončila sezóna na začiatku marca.

Nastupujete v druhom útoku s kanadskou dvojicou Elmer, Gill. Vyhovuje vám ich zámorský štýl?

„Určite. Obaja sú veľmi technicky zdatní, rozumieme si. Snažím sa pre nich vybojovať puky, viem si to s nimi aj "hodiť“. Vytvárame si šance a klape nám to aj v obrane. Nech to tak pokračuje naďalej."

Ako prebieha komunikácia s newyorským klubom?

Venuje sa mi development kouč Rangers (rozvojový tréner, pozn.) z Fínska. O týždeň za mnou príde. Určite preberieme aj juniorské MS v Kanade, ukáže mi reporty, budeme sa veľa rozprávať. Klub je so mnou v pravidelnom kontakte.

Adam Sýkora v drese New Yorku Rangers po drafte. Foto: Minas Panagiotakis / Getty images / Profimedia
Adam Sýkora Adam Sýkora v drese New Yorku Rangers po drafte.

Už „prebolela“ tesná prehra s Kanadou vo štvrťfinále MSJ?

Stále to mrzí… Mohli sme dokázať niečo, čo sa už možno nikdy nepodarí. Vyradiť Kanadu pred domácim publikom by bol splnený životný sen. Škoda prehry v predĺžení, ale musíme sa z toho poučiť. Treba veriť, že takéto príležitosti ešte prídu.

Juraj Slafkovský a Tomáš Tatar Čítajte viac Slafkovský na legendy nemal. Ako vstúpili do NHL Hossa, Mikita či Pálffy?

Zranený Juraj Slafkovský má zrejme po sezóne, čo na to hovoríte?

Samozrejme, je to veľká nepríjemnosť. Ale Juraj je silný, mentálne odolný. Tlak draftovej jednotky v Montreale zvláda na výbornú. Verím, že sa vráti silnejší a nabudenejší. Som presvedčený, že to zvládne.

Pred piatkovými zápasmi ste mali 2-bodový náskok pred Prešovom, na predkolo play off strácate osem bodov. Je cieľom záchrana alebo aj účasť vo vyraďovačke?

Hlavná ambícia je jasná, ale ako som povedal – nikto z nás nechce, aby mu sezóna skončila v marci. Nitra je veľký klub, zaslúži si extraligu. Urobíme maximum, aby sme vybojovali záchranu a možno aj niečo viac.

Ako vstúpili slovenskí hokejisti do NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Michal Handzuš, 2 góly - 9 asistencii - 11...

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #NHL #Juraj Slafkovský #Adam Sýkora