Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáček skolil Jágrovo Kladno hetrikom. Kouč po debakli 0:8 poslal odkaz fanúšikom

Slovenský hokejový reprezentant Libor Hudáček má za sebou najlepší zápas v drese tímu HC Oceláři Třinec, k nedeľňajšiemu triumfu 8:0 nad Kladnom v rámci 19. kola sezóny 2022/2023 v českej extralige pomohol tromi gólmi.

07.11.2022 18:31
Třinec Foto:
Útočník Třinca Libor Hudáček prekonáva brankára Kladna Landona Bowa.
debata

Úradujúci majster dosiahol historicky tretie najvyššie extraligové víťazstvo, jedným gólom k nemu prispel slovenský útočník Marko Daňo a asistenciou jeho krajan a obranca Martin Marinčin.

Tridsaťdvaročný Hudáček zaznamenal prvý hetrik v drese Třinca a s ôsmimi gólmi je už druhý najlepší strelec tímu za deväťgólovými Daňom a Martinom Růžičkom. S 11 bodmi je tretí najproduktívnejší hráč mužstva za rovnakými spoluhráčmi.

734959653 Čítajte aj Posila ako hrom. Slovenský útočník zažiaril v druhom zápase za Plzeň

"Hráči Kladna mi k hetriku dvakrát pomohli, takže sa im musím poďakovať. Je to skvelý pocit streliť pár gólov a tešiť sa z triumfu, z našej strany to bol super zápas.

Dali sme veľa gólov a žiaden sme nedostali. Odviedli sme skvelú prácu v oslabeniach, takto to má vyzerať," povedal Hudáček pre oficiálny klubový web.

Bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu a vicemajster sveta z roku 2012 prispel k druhému víťazstvu Třinca v ostatných troch dueloch. Obhajca titulu je v priebežnej tabuľke na 5. mieste so ziskom 27 bodov.

"Hetrik poteší každého hráča, zdvihne mu sebavedomie a zrazu je všetko jednoduchšie. Dôležité je zostať pri zemi a ďalej pracovať.

Človek musí ísť trpezlivo za svojím cieľom a potom prídu aj také zápasy ako ten dnešný. V úvode sezóny sme stratili veľa bodov, takže sme radi za piatu priečku.

Máme však vyššie ambície. Počas voľna si musíme dobre oddýchnuť a vrátiť sa ešte silnejší," dodal Hudáček.

Libor Hudáček. Foto: Paprskář Pavel / Česká editoriální fotografie / Profimedia
390758523 Libor Hudáček.

Jiří Burger, tréner Kladna, vyčítal mužstvu chyby.

"Z našej strany asi veľmi nie je čo hodnotiť. V prvom rade by sme sa mali ospravedlniť fanúšikom, hlavne tým, ktorí sem cestovali cez celú republiku a museli sa na to pozerať.

Nemôžeme si dovoliť urobiť toľko chýb, ešte proti takému súperovi. Ten každú chybu potrestal a hneď ako sa to dostalo na 0:5, už to bola len otázka, na akom skóre sa to zastaví," uviedol Burger pre stránku klubu z Kladna, ktorého majiteľom je legendárny Jaromír Jágr.

Jaromír Jágr Čítajte aj Jágr sa obul do novinárov. Kde je zodpovednosť, že to, čo píšete, je pravda?

Klub HC Oceláři Třinec si v nedeľu pripísal najvyššie víťazstvo od otvorenia svojej súčasnej Werk Arény v roku 2014, predošlým maximom bol triumf 8:1 nad Pardubicami vo štvrťfinále play-off v sezóne 2018/2019.

Štyrikrát uspeli „oceliari“ výsledkom 7:0 a najviac gólov strelili Českým Budějoviciam pred dvomi rokmi (9:7).

V klubovej histórii dosiahli vyššie víťazstvo v českej extralige len dvakrát – 2. marca 2014 zdolali ešte v starej hale Kometu Brno 10:2 a 17. novembra 2010 deklasovali Litvínov 10:1.

debata chyba
Viac na túto tému: #Libor Hudáček #HC Oceláři Třinec