Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol hviezdou na MS do 20 rokov, žiaril v KHL. Košice hlásia top posilu

V roku 2009 bol pri senzačnom 4. mieste reprezentácie do 20 rokov na MS v Kanade, draftovala ho Tampa Bay. Hokejový brankár Jaroslav Janus si v 33 rokoch po prvýkrát zachytá v slovenskej extralige.

24.10.2022 19:51
Jaroslav Janus Foto:
Jaroslav Janus naposledy pôsobil v českom Kladne.
debata

Odchovanec prešovského hokeja, ktorý bol brankárskou jednotkou Slovana pri jeho vstupe do KHL, sa dohodol na zmluve s HC Košice. Klub o tom informoval na webovej stránke.

„V osobe Jaroslava Janusa prichádza do Košíc slovenská brankárska špička. Veríme, že Jaro prinesie skúsenosti, kľud a stabilitu do našej bránky, tréningového i zápasového procesu,“ povedal športový manažér HC Košice Gabriel Spilar.

Peter Novajovský Čítajte viac Z 0:5 na 6:5? Na to sa nezabudne, aj Fín zrazu hovoril po slovensky

Po pôsobení v Slovane chytal Janus hlavne v Česku, kde obliekal dresy Sparty, Litvínova, Liberca či Kladna. Slovensko reprezentoval na troch majstrovstvách sveta, pričom nastúpil v štyroch zápasoch.

„Ako rodený východniar bude mať určite veľkú motiváciu ukázať sa v čo najlepšom svetle a potiahnuť nás k stabilným dobrým výsledkom,“ skonštatoval športový manažér.

Pavol Hofstädter Čítajte viac Slovan v českej lige? Vieme si to predstaviť, tvrdí spolumajiteľ klubu

Príchodom Janusa sa klub rozlúčil s Andrejom Košarišťanom, ktorý si nedávno odpykal trojzápasový dištanc za nepochopiteľné seknutie súpera v súboji na ľade Nových Zámkov.

„Niekedy jednoducho nie všetko vyjde ako má, výkony hráčov naozaj ovplyvňuje veľa rôznych faktorov. Niekedy je potrebné urobiť zmenu, ktorá môže nakopnúť tak tím, ako aj samotného hráča,“ dodal Spilar.

Rebríček klubov hokejovej extraligy podľa tržieb Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. MHk 32 Liptovský Mikuláš: 568 850 eur...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Jaroslav Janus #Tipos extraliga