Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvrdý ekonomický pád Slovana. V extralige zarobili viac dva kluby

Už je to presne 10 rokov, keď sa Slovan Bratislava rozhodol dať zbohom slovenskej extralige a zamieril do nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy.

20.09.2022 06:00
SR Nitra šport hokej TEL 1/4 7. zápas Poprad NRX Foto: ,
Príjmy slovenských hokejových klubov výrazne narušila pandémia koronavírusu.
debata

Tržby najslávnejšieho slovenského klubu, najmä v prvých rokoch účinkovania v KHL, siahali až k hranici desiatich miliónov eur a v roku 2016 ju dokonca prekonali.

Potom však postihli Slovan ekonomické problémy a niekoľko rokov sa boril s vysokými dlhmi. Aktuálne odštartoval bratislavský tím tretiu sezónu v extralige od návratu z KHL. A jeho príjmy v porovnaní s úspešnou érou v nadnárodnej súťaži klesli až sedemnásobne.

Podľa údajov FinStatu za minulý rok nie je HC Slovan v tomto porovnaní dokonca ani len slovenskou jednotkou. Ktoré dva tímy zarobili viac a koľko?

To sa dozviete v nasledujúcom rebríčku najlepšie zarábajúcich klubov za minulý rok. V ňom nie sú Michalovce a Spišská Nová Ves, nakoľko ide o neziskové organizácie a ich účtovné údaje sú neverejné.

Rebríček klubov hokejovej extraligy podľa tržieb Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. MHk 32 Liptovský Mikuláš: 568 850 eur...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Tipsport extraliga