Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manažér Michaloviec: Regendov úspech je vzpruhou pre ďalších hráčov

Podpis zmluvy Pavla Regendu s Anaheimom Ducks v NHL prekvapil hráča, fanúšikov a aj funkcionárov jeho domovského klubu, potvrdil pre Pravdu športový manažér Michaloviec Marek Mašlonka.

02.06.2022 16:30
Marek Mašlonka ešte v minulej sezóne obliekal... Foto: ,
Marek Mašlonka ešte v minulej sezóne obliekal dres Michaloviec. Od tej novej je v klube športovým manažérom.
debata

Keď sa pred dvoma rokmi vrátil vtedy 20-ročný Pavol Regenda z Fínska čakali ste, že mu Michalovce pomôžu k zmluve v NHL?
To asi čakal málokto, a ani samotný Paľo. On bol jedným z radových domácich hokejistov, ktorý dostal šancu sa presadiť v drese Michaloviec. Je to najmä jeho úspech, ale aj úspech klubu, že sa mu podarilo z extraligy dostať do NHL.

4. Pavol Regenda Čítajte viac Na odchode Regendu do NHL zarobia aj Michalovce. Koľko dostanú?

Máte v klube ďalších takýchto „Regendov“, ktorí budú o dva roky podpisovať zmluvu s niektorým z klubov NHL?
Tak máme veľa zaujímavých mladých hokejistov. Spomenul by som napríklad mladého 19-ročného obrancu Adama Stripaia alebo je u nás aj ďalší schopný obranca Jakub Cibák, v ktorom vidíme veľký potenciál.

Príbeh Pavla Regendu, ale nedávno aj Samuela Bučeka ukázal, že aj zo Slovenska sa dá dostať do zámoria. Povzbudí to aj iných hokejistov?
Určite to bude pre hráčov veľká vzpruha. A to rovnako pre tých, ktorí tu dlhodobo pôsobia ako aj tých, ktorí rozmýšľajú o návrate na Slovensko. Ale ako v živote tak aj v športe je najdôležitejšie šťastie.

Prečo?
Ak by nezapadli všetko okolnosti do seba tak dokonale, ako sa stalo u Regendu, nebol by tam kde dnes je. Ide o množstvo malinkých detailov, ktoré mnohí nevidia. Na konci je len ten úspešný príbeh.

Pavol Regenda Čítajte viac Hotovo! Regenda ide do NHL, podpísal dvojročný kontrakt

Tak napríklad v čom pomohlo šťastie Regendovi?
Povedzme v tom, že ak by v klube ostal pôsobiť nebohý tréner Miroslav Chudý, za ktorého nedostával na ľade toľko priestoru, nemal by takú šancu sa prejaviť. Prišiel však fínsky kouč Tomek Valtonen. On videl na Paľovi to, čo iný nevideli. A teraz je všetko tak, ako má byť.

Zistili sme, že vďaka Regendovi a jeho podpisu zmluvy s Anaheimom majú Michalovce nárok na 138-tisíc eur. Koľko je to zhruba z ročného rozpočtu klubu?
Tú presnú čiastku sme ešte nezisťovali a hlavne teraz neviem ešte presne, aký budeme mať rozpočet. Ale pri porovnaní s poslednými sezónami to bude zhruba 15 percent. Rozhodne to poteší, keď sme s takýmto príjmom vôbec nepočítali.

Zaujímavosti o Pavlovi Regendovi Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Prvýkrát stál na korčuliach už v dvoch rokoch....

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Dukla Ingema Michalovce #Pavol Regenda