Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan to má doma vo vlastných rukách? Kdeže, je to naopak

V utorok blamáž, v stredu presný opak. Hokejisti Nitry zvládli štvrté finále play off a Slovan zdolali po celkom jednoznačnom priebehu 4:1.

28.04.2022 10:16
Tomáš Hrnka Foto:
Tomáš Hrnka z Nitry.
debata

Sériu vyrovnali na 2:2 a zabezpečili si minimálne to, že v nedeľu sa vrátia domov. O tom, či cez víkend budú mať mečbal alebo ho budú odvracať, rozhodne dnešné, piate finále v Bratislave. Duel budeme sledovať od 18.30 online na webe sport.pravda.sk.

Nitrianskym hrdinom bol v stredu Tomáš Hrnka. Útočník, o ktorom televízny expert Boris Valábik po úvodných dvoch zápasoch povedal, že je to najlepší hráč finále. Urastený center pod Zoborom toto tvrdenie do bodky potvrdil. Bojoval, dal dva góly, útočil, bránil, hral v presilovkách i oslabeniach. Bol pri všetkom podstatnom.

„Paráda. Som rád, že sme vyhrali takýmto spôsobom. Bol to dobrý výkon, padli aj góly, navyše, zahrali sme výborne aj v obrane,“ tešil sa muž zápasu, keď odpovedal na otázky novinárov.

SR hokej TEL finále 1 Slovan Nitra BAX Čítajte viac Valábik: Hokejový svet je iný. Do strely sa hodíte, pod auto nie

Uplynulo iba 24 hodín a Nitra podala diametrálne odlišný výkon. Čo sa zmenilo?

Predovšetkým sme konečne premieňali šance. Naše päťky boli na ľade kompaktné, boli bližšie pri sebe, viac sme si pomáhali. Hrali sme súdržnejšie.

Zatiaľ to je z pohľadu Nitry veľmi nevyrovnané finále…

Veru, je to ako na hojdačke. Prvé dva zápasy v Bratislave sme neboli úplne fit, tie už ani nebudem komentovať, sú za nami. Veľmi ma však mrzí utorňajší duel v Nitre. Kým sme neinkasovali prvé dva gól, hrali sme naozaj dobre. Potom sme však klesli na duchu. Ale v poriadku, aj to je už minulosť. Dôležité je, aby sme v piatok na Slovane ukázali to, čo naposledy v Nitre.

Nie ste sám zo seba prekvapený, ako vám to ide?

Ani nie. Musím skromne povedať, že nejaké tie góly som už v minulosti dal (smiech). Aj v play off. Teším sa, že sa to na mňa lepí. Som rád, keď môžem pomôcť, nielen presnými zásahmi, ale všetkými možnými spôsobmi. V obrane alebo v útoku. Góly sú v mojom prípade akousi nadstavbou.

V play off ste ich dali dovedna desať. Kedy začnete aj nahrávať?

(úsmev) Keď po mojich prihrávkach chlapci začnú dávať góly. Nechcem, aby to vyznelo, že mi to je jedno, z gólov mám naozaj veľkú radosť, ale gól, či asistencia, čokoľvek, čo pomôže k finálovému víťazstvu, je skvelé.

Nitra, Slovan Čítajte viac Kontroverzia na striedačke, bitky v závere. Nitra nedopriala Slovanu mečbal

Máte životnú formu?

Z istého uhla pohľadu áno. V živote hokejistu sú rôzne obdobia, úprimne priznám, na konci sezóny som nebol so svojimi výkonmi spokojný. Zdá sa, že som to dobre načasoval. Ja si verím, tréneri mi veria. Niekedy vám to tam stále padá, potom ani za svet, som rád, že teraz mám to prvé obdobie. Nech mi to vydrží až do konca sezóny.

Vaše meno sa vraj spomína aj v reprezentácii…

Je pekné počuť takúto informáciu. Teraz tu však mám nejakú robotu, toto play off je neskutočné, moje myšlienky zostávajú v tejto chvíli výlučne v Nitre. Ak sa potom podarí národný tím, bude to skvelé. Nad tým však teraz nerozmýšľam.

Na ľade to poriadne iskrilo, pomôže tímu, keď spoluhráč zhodí rukavice?

Potešil som sa, lebo Mário Múčka je veľký pracant, dostal šancu si zahrať a takto nám pomohol. Navyše, Andrew Yogan sa chcel biť. Iba chlap ide do toho, lebo poviem vám, bitka nikdy nie je sranda. Majo ukázal, že má gule, pobavil divákov aj nás na striedačke. Je to chlap na správnom mieste.

Tréner Slovana Podkonický po zápase vravel, že z prípadných troch zvyšných finálových duelov bude hrať Slovan dva doma, aj preto to vraj majú vo vlastných rukách…

Oni? Kdeže! Určite nemajú, je to presne naopak. My to teraz máme vo svojich rukách!

Štvrté finále Nitra - Slovan v obrazoch Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Slovanista Daniel Gachulinec v páde, vpravo...

Ste podľa vás po tomto triumfe vo výhode?

Naša psychická výhoda spočíva možno v tom, že si veríme ako tím a našim vlastným schopnostiam. Ak sa bavíme o mentálnom rozpoložení, domnievam sa, že Slovan je teraz na tom horšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HK Nitra #Tomáš Hrnka