Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie je ľahké, keď je proti vám 10-tisíc slovanistov. Umlčali sme ich

Pred dvoma mesiacmi oslávil 18. narodeniny. Aj v Bratislave ho sledovali skauti zo zámorskej NHL, kde mu predpovedajú svetlú budúcnosť.

24.04.2022 05:05
haščák nemec hokej finále Slovan Nitra Foto: ,
Marcel Haščák (Slovan) a Šimon Nemec (Nitra) počas potýčky v druhom finálovom stretnutí Slovan - Nitra.
debata (1)

Talentovaný obranca Šimon Nemec odohral proti Slovanu parádny druhý zápas extraligového finále.

Bránil, tvoril, v osobných súbojoch neuhol ani proti skúseným harcovníkom ako Marcel Haščák alebo Milan Kytnár.

Nitra zvíťazila aj jeho zásluhou na bratislavskom ľade v sobotu večer 2:1 po predĺžení a vyrovnala stav finálovej série na 1:1.

Trinásť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času ste inkasovali vyrovnávajúci gól, napriek tomu ste sa otriasli a skórovali v predĺžení. Čo to hovorí o sile tímu?

V šatni bola po troch tretinách trochu pochmúrna atmosféra, ale snažili sme sa to nabudiť v zmysle, že zápas sa neskončil. Slovan na nás v úvode predĺženia vybehol, ale upokojili sme to a rozhodli po skvelom zakončení Willieho Raskoba.

Predĺženie sa hralo vo vysokom tempe, v jednej sekvencii vás podržal brankár Honzík, ktorý predviedol niekoľko skvelých zákrokov. Bol to jeden z kľúčových momentov?

Určite. Presne preto sme brali oddychový čas, pretože Slovan na nás vybehol, niečo podobné urobil aj v semifinále proti Košiciam. Avšak zachytili sme úvod a Honzík nás podržal.

Čo hovoríte na výkon vášho brankára?

Na to, že tri dni ležal doma s horúčkami, v piatok nastúpil v polovici zápasu a v sobotu odchytal fantastický zápas. Klobúk dole pred ním.

V piatok ste odohrali zápas s množstvom chýb, v sobotu inkasovali len jeden gól. V čom bol zásadný rozdiel?

Veľa chalanov od nás hrá finále prvýkrát v živote. V prvom zápase sme sa nechali uniesť, 10-tisíc divákov vytvorilo búrlivú atmosféru. Niečo také zažili viacerí naši hráči premiérovo za sezónu. Ukázali sme, že vieme hrať aj takéto zápasy.

Nitra má povesť ofenzívneho tímu, ale v druhom zápase ste ukázali, že viete aj brániť. Ako ste to vnímali?

Musíme hrať defenzívne. Tituly vyhráva obrana, takže snažíme sa hrať čo najviac zo zabezpečenej obrany.

SR Bratislava hokej TEL finále 2 Slovan Nitra BAX Čítajte viac Heroický výkon, znie z Nitry. Slovanistov vystrašili zranenia

Patrili ste medzi najvyťaženejších hráčov, cítili ste to po zápase?

Pre obrancu je lepšie, ak hrá viacej, čiže ja som sa cítil dobre. Vládal som, v nedeľu si oddýchneme a od pondelka ideme ďalej.

Stav série je 1:1, brali by ste tento stav pred dvojzápasovom na Slovane?

Áno, bol to náš cieľ. Doma chceme vyhrať oba zápasy a preklopiť sériu na našu stranu.

Dodáva vám výhra v predĺžení extra sily do zvyšného priebehu play off?

Verím, že áno. Zomkli sme sa a každý jeden z nás podal výborný výkon. Dúfam, že v tom budeme pokračovať aj v ďalších zápasoch. Predĺženie sme hrali prvýkrát v play off a všetci sme radi, že sme ho zvládli.

Cítite, že ste sa Slovanu dostali pod kožu?

Slovan sa už trochu bál, keď sme v piatok znížili na 4:5, hoci zápas sme prehrali. Belasí ani v sobotu neboli nejako extra dominantní. Mali niekoľko šancí, ale David Honzík ich vychytal.

Slovan sa má čoho báť. Nie je žiadny extra tím, na ktorý nemáme. Sobotný zápas bol náročný nielen fyzicky, ale aj psychicky. Keď 10-tisíc ľudí fandí proti vám, nie je to jednoduché. Ale umlčali sme ich a musíme to preniesť do ďalšieho priebehu série.

Šimon Nemec. Foto: Paprskář Pavel / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Šimon Nemec Šimon Nemec.

Čo treba urobiť v ďalších zápasoch?

Nesmieme sa nechať prekvapiť aktívnou hrou Slovana, aby nás nevtiahla domáca atmosféra. Naši fanúšikovia vedia urobiť skvelú atmosféru, ale niekedy doma máme ťažšie začiatky, ako by sme sa báli. Ľudia nás podporujú a keď dáme dohromady ich priazeň a náš sústredený výkon, môže to klapnúť.

V sobotu ste mali viacero potýčok, aj proti Haščákovi či Kytnárovi. Ako hodnotíte strety s extraligovými stálicami?

Nechcel som sa dostať do potýčok s nimi. Ani neviem, za čo som dostal trest za hrubosť. Rozhodcovia sa trochu boja vylúčiť na jednu stranu a potom sa hrá štyri na štyri.

Ako ste vnímali podporu fanúšikov Nitry?

Aj keď je našich fanúšikov na štadióne v Bratislave menej ako doma, je ich počuť a ženie nás to dopredu. Sme radi, že prišli do hlavného mesta v takom počte.

Bude v Nitre ešte búrlivejšia atmosféra?

Určite. V Nitre je peklo, či príde Slovan, alebo Liptovský Mikuláš. Tešíme sa na to a verím, že nás potiahnu za ďalšou výhrou.

Najlepšie platení hokejisti zo SR v sezóne 2021/22 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk/KHL) - 490...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #finále #hokej #extraliga #HK Nitra #Slovan Braislava