Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pekné gesto. Rivalita išla bokom, Zvolen pochválil Nitru

Hokejisti Nitry v sobotu večer zvíťazili v piatom semifinálovom stretnutí Kaufland play off Tipos extraligy na ľade Zvolena 5:2 a v sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 3:2.

17.04.2022 08:38
SR Hokej TEL Semifinále Zápas Druhý BBX Foto: ,
Brankár Nitry Matthew O'Connor zasahuje pred Zvolenčanom Radovanom Pulišom, ktorého sa snaží zastaviť Branislav Mezei.
debata (1)

O svojej výhre rozhodli hokejisti spod Zobora za 22 minút, počas ktorých strelili štyri góly a viedli po dvoch tretinách 4:0.

Domáci hokejisti v tretej tretine znížili na rozdiel dvoch gólov, ale duel nedokázali zdramatizovať. „Nitra vyhrala zaslúžene, bola lepšia, hrala lepší hokej dve tretiny ako my. Víťazstvo si teda plne zaslúžila.

Bola aktívnejšia, pohyblivejšia, viac sa tlačila do bránky a vytvorila si i viac šancí. My sme neboli vo svojej koži a inkasovať štyri góly v semifinálovom zápase je strašne moc.

HK Nitra Čítajte viac Jednoznačný zápas sa zmenil na drámu. Nitra si vezie zo Zvolena mečbal

Vrátili sme sa k svojmu hokeju až v tretej tretine, no to už bolo neskoro, hoci sme v nej šliapali do bránky,“ hodnotil prehru zvolenský kouč Peter Oremus, ktorý pred pondelňajším šiestym duelom pod Zoborom dodal:

„Nitra stále ešte musí vyhrať jeden zápas, my dva. Musíme sa napojiť na dva dobre odohraté duely predtým v Nitre a práve túto poslednú tretiu tretinu z tohto zápasu.“

V sobotu večer vystriedal Oremus brankára Rahma už po treťom inkasovanom góle na začiatku druhej tretiny. Napriek tomuto ťahu ho slovne podržal:

„Brankára Rahma sme prestriedali, aby si oddýchol, je to totiž náročná séria, v Nitre pôjde v pondelok znovu do bránky. Naša prehra dnes nebola o Robinovi Rahhmovi.“

Nitrianski hokejisti zvládli vo Zvolene duel herne i takticky. Spokojnosť netajil ani ich asistent trénera Dušan Milo:

„Tento zápas sme zvládli a potvrdilo sa, že každý jeden býva iný. My sme mali doma zviazané ruky i nohy, neboli sme vo svojej koži, Zvolen mal u nás navrch, aj o niečo lepší pohyb, bol o krok vpredu. Dnes to bolo naopak.

Prvé dve tretiny sme hrali výborne, kontrolovali hru, využili svoje šance. Domáci boli až v tretej tretine lepší, pustili sme ich dvoma inkasovanými gólmi do laufu, ale napokon sme si to ustrážili a nenechali si vziať víťazstvo.

Prvý inkasovaný gól vyplynul z nášho zlého striedania, pri druhom sme sa nechali zbytočne vylúčiť, využili presilovku. Zápas sa lámal v druhej tretine, kedy sme na začiatku ustáli dohrávanú presilovku súpera a vzápätí pridali dva góly. Potom sme si to umne postrážili.“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Nitrania sú odhodlaní v pondelok ukončiť semifinálovú sériu, vyhrať štvrtý duel a zahrať si vytúžené finále jedným z dvojice mužstiev Slovan Bratislava – HC Košice.

„Zvolen má veľmi dobré ofenzívne mužstvo, musíme si dávať na ich útočnú silu pozor a zbytočne neinkasovať.

Dúfam, že využijeme domáce prostredie, nie ako v sobotu Zvolen, a že nám diváci pomôžu tak ako tomu bolo vo Zvolene, kam pricestovali v hojnom počte, a zvládneme to. Nechceme sa už sem na ľad nášho súpera vracať,“ prízvukoval Milo.

Najlepšie platení hokejisti zo SR v sezóne 2021/22 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk/KHL) - 490...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Nitra