Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jednoznačný zápas sa zmenil na drámu. Nitra si vezie zo Zvolena mečbal

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v piatom semifinálovom dueli Tipos extraligy na ľade HKM Zvolen 5:2 a v sérii sa ujali vedenia 3:2. Šiesty duel je na programe v pondelok 18. apríla v Nitre.

16.04.2022 21:11
HK Nitra Foto: ,
Radosť hráčov Nitry.
debata

HKM Zvolen – HK Nitra 2:5 (0:2, 0:2, 2:1) – stav série: 2:3
Góly: 44. Saracino (Meliško, Kubka), 48. Saracino (Leskinen) – 3. Hrnka (Tvrdoň, Raskob), 13. Raskob (Holešinský, A. Sýkora), 22. Krivošík (Buncis), 22. Buček (tr. str.), 59. Buncis. Rozhodovali: Štefik, M. Korba – Bogdaň, Crman, vylúčení na 2 min: 2:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 4858 divákov

Zvolen: Rahm – Kotvan, Meliško, Diakov, Roy, Kubka, Hraško, S. Barcík – Saracino, Krieger, Leskinen – Puliš, Viedenský, Zuzin – Stupka, J. Mikúš, Jakúbek – Chlepčok, Marcinek, Csányi
Nitra: O'Connor – Š. Nemec, Mezei, Raskob, Švarný, Vitaloš, Bodák, Pupák, Múčka – Krivošík, Buncis, Buček – Holešinský, Rockwood, A. Sýkora – Bajtek, Hrnka, Tvrdoň – Drábek, J. Baláž, R. Varga

Nitra začala duel dobre. Potrestala hneď prvé vylúčenie domácich, konkrétne kapitána Puliša, keď sa v tretej minúte presadil tečom v presilovke Hrnka. Zvolen následne pridal a vytvoril si šance. O'Connora nepokorili postupne Puliš, Zuzin a Viedenský.

V dvanástej minúte to boli hostia, ktorí mohli vedenie navýšiť. Buček vyslal na bránku mladého Šimona Nemca, ale ten ani na trikrát neprekonal Rahma.

HKM Zvolen vs HK Nitra Čítajte viac ONLINE: Nitra si vezie zo Zvolena cenný triumf

Podarilo sa to až o minútu a pol na to Raskobovi, uspel dôrazný na dorážke zblízka a bolo 0:2. Do prestávky snaha domácich nemala gólovú podobu, hoci hrali takmer minútu a pol presilovku.

Začiatok druhej tretiny znovu vyšiel Nitranom. Ubránili sa najprv 29 sekundovému oslabeniu a po ňom udreli Krivošíkom, ktorý sa predral cez hráčov HKM a hoci mu prvú strelu Rahm vykryl betónom, na následnú dorážku nemal nárok – 0:3.

Medzi zvolenské žrde putoval druhý gólman Trenčan a ten bez jediného zákroku čelil po jedenásť sekundovom pobyte na ľade trestnému strieľaniu. Samuel Buček ho realizoval bezchybným forhendovým blafákom na 0:4.

Domáci boli paralyzovaní, ťažko sa dostávali do tempa, napriek tomu mohli znížiť Mikúšom a Chlepčokom, ale realizácia koncovky v oboch prípadoch nemala gólové parametre. Na opačnej strane neuspel po veľkej diere v obrane majstra Varga zoči – voči Trenčanovi.

Zvolen začal vynikajúco tretiu tretinu. Bol aktívny a pretavil to do dvoch gólov v rade. Oba strelil Saracino.

SR hokej extraliga semifinále Slovan Košice BAX Čítajte viac Sporný moment priznal aj kapitán Slovana. Košičan sa zdržal komentára

Prvý po parádnej prihrávke Meliška z pravého kruhu strelou ponad rameno O'Connora a druhý v presilovke z medzikružia pohotovo, keď dobrú robotu odviedol Leskinen na pravej strane, ktorý nielenže prihral, ale aj natiahol na seba Bajteka – 2:4.

Tretí gól mal potom na hokejke Mikúš zblízka po nedorozumení v defenzíve hostí, O'Connor i so šťastím zasiahol a následne čelil poriadnemu náporu súpera. Ten mohol umlčať Sýkora po dravom prieniku cez troch domácich hokejistov, finálna koncovka mu nevyšla.

Na druhej strane odmietol hetrik Saracino, nepresadil sa zblízka a ani po skvelom teči, pretože brankár spod Zobora čaroval a nedal šancu ani voľnému Leskinenovi.

Počas početnej výhody majstra mu po strele Kotvana od modrej pomohla i žŕdka. V závere Zvolenčania hrali vabank v šestici bez Trenčana a inkasovali gól do opustenej bránky, postaral sa oň Buncis.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Nitra